Special

Proiectul FC România se sfârșește 😭

Proiectul FC România, o micuță formație din ligile inferioare din Anglia, care ne-a făcut de atâtea ori să zâmbim, va lua sfârșit din cauza problemelor financiare și a lipsei sponsorilor.

Fanii FC România. Sursă foto: fcromania.com
Fanii FC România. Sursă foto: fcromania.com

Proiectul FC România se încheie

Tristul anunț conform căruia proiectul FC România se va încheia a fost făcut pe pagina de Facebook a clubului: Dragi admiratori ai echipei FC România!

Nu mi-am dorit niciodată să scriu aceste randuri , să simt că aici este sfârșitul ,dar după 14 ani de fotbal în Anglia (amator și semiprofesionist), promovări succesive, cupe câștigate, meciuri memorabile, eșecuri sportive, participări în The Fa Cup,The Fa Trophy,The Fa Vase, astăzi se va încheia cel mai frumos capitol sportiv din viața mea, numit FC România, cea mai frumoasă echipă de imigranți din fotbalul englezesc!

Motivul: lipsa sponsorilor sau a unor persoane să susțina proiectul în continuare la acest nivel al fotbalului din UK!

Am tot sperat ca prin un ultim SOS, acest proiect va avea continuitate, unde cu siguranță niciodată o alta echipă din Diaspora nu va reuși, dar șansele sunt zero!

Nimeni și nimic, sportiv, nu o să mă facă mai mândru decat numele acestei echipe pe marele Wembley, numele acestei echipe apărute în marile publicații din Europa sau apariția acestei echipe la importante televiziuni din lume!

Consider că am făcut tot ce a depins de noi, cei care n-am ocupat de acest club, să reușim de a găsi banii necesari pentru existența lui, dar din păcate suma necesară pentru următorul sezon, nu s-a mai reușit!

Mulțumesc TUTUROR celor implicați în acest proiect de la începuturile sale, celor care au contribuit financiar, sportiv, suporterilor, până în ultima zi de existență, sub conducere românilor!

P.S.: echipa va fi preluată sub același nume încă un sezon, dar sub o alta conducere englez-irlandeză! Urăm succes celor care vor continua acest proiect, iar istoria acestei echipe va rămâne în arhiva fotbalului englezesc indiferent cum se va numi pe viitor!”.

Jucătorii și fanii FC România. Sursă foto: fcromania.com
Jucătorii și fanii FC România. Sursă foto: fcromania.com

SOS-ul a fost lansat în urmă cu o săptămână

Ion Vintilă, managerul FC România, a lansat SOS-ul în urmă cu o săptămână, dar nici așa nu s-au găsit sponsori care să salveze echipa: „Nu mai putem, suntem disperați. Tot sper că vine cineva să se implice sau să preia clubul. Nu mai avem bani, nici mari speranțe că ne va ajuta cineva.

De 14 ani mă implic personal și fac eforturi să țin acest club. Dar nu mai am această putere să trag an de an clubul. Cheltuiala nu e atât de mare, undeva la 35.000 de lire pe sezon”.

  • 2006 a fost anul înființării proiectului FC România

Îți recomand articolul despre Dani Carvajal care ascultă muzică românească.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: