Special

S-a trecut prea repede peste performanța lui Mbappe?

În finala campionatului mondial din 2022 Mbappe a reușit un hat-trick, dar Franța a pierdut finala în fața Argentinei.

A fost meciul lui Mbappe din Qatar unul dintre cele mai bune din istorie?

În această analiză s-a ținut cont de: importanța meciului, performanța individuală și notele primite de la specialiști.

Din punct de vedere al importanței meciului nu mai e nimic de spus. Finala unui campionat mondial este poate cel mai urmărit meci, cel mai probabil este mai importantă și decât finala Champions League. În momentul în care Mbappe a marcat primul gol Franța era condusă cu 2-0. Cu 2-2 meciul s-a dus în prelungiri unde Argentina a reușit să marcheze. Kylian a marcat iar și a restabilit egalitatea la scorul de 3-3. Așadar, sub presiune și sub ochii tuturor Mbappe s-a dezlănțuit și aproape a împins Franța spre un nou trofeu de campioană mondială.

Performanța individuală este una magnifică. Echipa Franței a avut o prestație dezamăgitoare pe întreg parcursul meciului. La pauză scorul arăta deja 2-0 pentru Messi și compania. În minutul 41 al meciului Didier Deschamps a făcut două schimbări ofensive care au părut să nu anime jocul francezilor. Schimbarea care avea să schimbe soarta meciului a fost alta: Mbappe a jucat vârf în atacul Franței din minutul 41. În minutele 80 și 81 Kylian a marcat două goluri și a trimis meciul în prelungiri. După golul argentinienilor care ducea scorul la 3-2 în minutul 108, Mbappe a restabilit egalitatea, iar, la 3-3 în minutul 118. În prelungirile  partidei, la scorul de 3-3 Kylian a fost aproape să aducă trofeul la Paris după o pasă sublimă către Kolo Muani, care a ratat ocazia de a marca. La loviturile de departajare primul penalty a fost bătut și transformat tot de Kylian Mbappe.

Concluziile

Notele sunt ușor “mincinoase”. Așadar Kylian a înscris de trei ori într-o finală de campionat mondial, a fost aproape să ofere și pasa decisivă și a marcat și de la punctul cu var la loviturile de departajare. Deci ce trebuia să facă Mbappe mai mult ca performanța sa să fie recunoscută ca cea mai bună din istorie? Simplu! Să câștige. Strict ca performanță individuală meciul francezului a fost mirific. Totuși, pe Flashscore, Messi a primit o notă mai mare decât Mbappe (8.6-Messi, 8.4-Mbappe). Bleacher Report l-a desemnat tot pe Messi omul meciului, și exemplele pot continua.

Astfel, chiar dacă finala a fost câștigată de Argentina, Mbappe a avut poate cea mai bună prestație din istorie. În cel mai important meci posibil, în cea mai vizionată finală mondială, Mbappe a dat tot ce a avut mai bun ca să câștige. Din păcate pentru jucător, probabil după dezamăgirea înfrângerii din finală, a urmat o mică scădere de formă în a doua parte a sezonului. După scăderea de formă, chiar dacă acum Kylian joacă la fel ca la Campionatu Mondial, lumea pare să îi fure din credite francezului în continuare.

  • În ultimele zece meciuri Mbappe a marcat zece goluri.
  • Kylian este căpitanul echipei Franței.
  • Mbappe a terminat pe locul 3 în clasamentul Balonului de Aur, după Messi și Haaland.

Îți recomand articolul despre cele mai tari meciuri care s-au jucat pe National Arena.
Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d