Bundesliga

Să ne uităm puțin la Union Berlin

Union Berlin a promovat pentru prima dată în Bundesliga sezonul trecut și a avut un parcurs tipic pentru o nou-promovată.

Nu a emis pretenții mari la locurile fruntași și s-a luptat din pentru a evita retrogradarea, ceea ce a și reușit, terminând pe locul 11, cu 41 de puncte, la 10 puncte distanță de Werder Bremen, formație care a jucat baraj pentru rămânerea în prima ligă germană.

Totuși, în acest sezon, Union Berlin a devenit o echipă foarte incomodă, capabilă să se ia la trântă și cu granzii, pe care a reușit să-i mai și încurce.

Să ne uităm puțin la Union Berlin. Defensivă mai bună decât Bayern Munchen

Totodată, Union are printre cele mai bune defensive din Bundesliga, cu 25 de goluri primite, fiind devansată doar de Bayer Leverkusen, Wolfsburg și RB Leipzig. De exemplu, Bayern Munchen a primit nu mai puțin de 31 de goluri în actualul sezon, o distanță considerabilă față de Union Berlin, având în vedere și jucătorii pe care îi au la dispoziție.

Union Berlin nu are mari vedete, sunt câteva nume cunoscute, dar nu are niște fotbaliști care să iasă prea mult în evidență individual, ci forța grupului este cea care i-a ajutat să ajungă aproape de locurile de Europa.

Din echipa lor îi putem remarca în mod special pe Max Kruse, care și la 32 de ani joacă foarte bine, pe Marvin Friedrich, pe puștiul Nico Schlotterbeck și pe Loris Karius. Pe Karius îl amintesc mai mult pentru că îl știe cam toată lumea, din păcate pentru el. 😅

  • 7 este locul pe care Union Berlin îl ocupă în Bundesliga, cu 33 de puncte, la 3 puncte distanță de Borussia Dortmund, care se află pe locurile care duc în calificările Europa League
Max Kruse. Sursă foto: goal.com
Max Kruse. Sursă foto: goal.com

Niciun jucător nu depășește 10 milioane de euro

După cum spuneam, niciun jucător al lui Union Berlin nu iese în evidență individual și asta se vede și în cotele de piață ale jucătorilor, dar lucrurile astea contează mai puțin, atâta timp cât echipa face puncte.

De menționat este și că echipa nu îi are aproape pe fani, care cu siguranță ar fi contibuit și ei poate cu 2-3 puncte mai mult decât are acum echipe, fanii lui Union fiind recunoscuți pentru fanatismul de care dau dovadă.

Cei mai valoroși 3 jucători ai lui Union Berlin:

  1. Marvin Friedrich – 9.000.000 de euro
  2. Robin Knoche – 7.500.000 de euro
  3. Max Kruse – 6.000.000 de euro

În ultimul meci din campionat, Union Berlin s-a impus cu 1-0 în deplasarea de la Freiburg, unicul gol al meciului fiind înscris de Grischa Promel în minutul 64.

  • 76.200.000 de euro este valoarea întregului lot al lui Union Berlin

Îți recomand articolul despre cele mai tari meciuri care s-au jucat pe National Arena.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: