Ligue 1

Singurul fotbalist moldovean care a câștigat Champions League

Din fericire, fotbalul românesc a cunoscut gloria supremă la nivelul echipelor de club prin Steaua care a câștigat Champions League în 1986, dar și prin Miodrag Belodedici, singurul fotbalist român care are în palmares două Cupe a Campionilor (cu Steaua în 1986 și cu Steaua Roșie Belgrad în 1991) și Cristi Chivu, care a cucerit trofeul în anul 2010 alături de Inter Milano, sub comanda lui Jose Mourinho.

Dacă în România avem o gamă mai largă de fotbaliști care au câștigat Cupa Campionilor, însă în ceea ce îi privește pe vecinii din Republica Moldova aria este mai restrânsă.

De fapt, aria este atât de restrânsă încât doar un fotbalist moldovean a reușit să cucerească Cupa Campionilor.

Se întâmpla în anul 1993, când Igor Dobrovolski ridica mult râvnitul trofeu cu Olympique Marseiile, singurul trofeu Champions League din istoria formațiilor franceze, de altfel.

93389726_608227409760719_9196542866510315520_n

Igor Dobrovolscki a început fotbalul în Republica Moldova la Nistru Chișinău în 1986, după care a fost transferat în Rusia la Dinamo Moscova.

În 1991, Igor făcea marele pas către Europa, cu un transfer la Genoa. După mai multe împrumuturi, norocul îi surâde iar în 1993, când prinde transferul vieții la Marseille.

dobrovolski-20

Pentru francezi, mijlocașul moldovean a înscris un gol în 11 meciuri, într-o echipă cu fotbaliști precum: Abedi Pele, Jean-Pierre Papin, Rudi Voller, Didier Deschamps, Enzo Francescolli, Marcel Desailly, Sonny Anderson sau Manuel Amoros.

De-a lungul timpului, Dobrovolski a mai jucat și pentru Atletico Madrid, CD Castellon și Fortuna Dusseldorf.

  • 52 de ani a împlinit Igor Dobrovolski pe 27 august

Nu uita să te abonezi și la canalul de Youtube Primul11:

Idee venită de la Cronicile Sportului!

Îți recomand articolul despre puștii care trebuie să „explodeze” în curând în fotbalul mondial.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

 

 

 

2 comentarii

  1. E o problema cu fondul acestui articol. Dobrovolski nu este moldovean. Are dubla cetățenie, rusa si ucraineană, si a jucat numai pentru nationalele URSS si Rusiei. Nu a reprezentat niciodată Moldova ca jucător, iar cetățenia republicii a obținut-o doar foarte recent. Nu poate fi numit sub nicio formă “fotbalist moldovean”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: