Special

Situația grea prin care trece Hakan Șukur: „Erdogan m-a făcut să ajung la fundul sacului”

Hakan Șukur se află de 5 ani în SUA, unde a fugit de regimul lui Recep Erdogan. Considerat un trădător în Turcia, legendarul atacant lucrează în continuare într-o cafenea din Palo Alto, în speranța că într-o bună zi se va putea întoarce în țara sa. Ocazional, Șukur face și Uber.

Hakan Șukur trăiește viața pe care nu și-o închipuia

Hakan Șukur a acordat un interviu cotidianului german Bild, unde a vorbit despre situația incredibilă în care a ajuns: „Erdogan mi-a luat totul. Mi-a luat dreptul la libertate, nu m-a lăsat să mă exprim, nu mi-a dat dreptul să muncesc. Am câteva apartamente în Turcia, dar nu pot să le închiriez.

Toți chiriașii care au încercat să stea acolo s-au trezit cu amenințări. Și eu am fost păzit pentru o perioadă după ce m-am mutat aici, am avut sprijinul autorităților.

Am ajuns la fundul sacului, trebuie să muncesc în fiecare zi. Eu iubesc Turcia, dar sunt inamicul politicii eronate”, a spus Hakan Șukur.

Cum s-a ajuns la această situație

Intrat în politică, viaţa lui Șukur s-a schimbat dramatic în urmă cu cinci ani. Iniţial a fost prieten şi aliat politic al lui Erdogan, dar înţelegând în ce direcţie merg lucrurile, în 2015, cu un an înainte de puciul care a urmărit îndepărtarea lui Erdogan, a fugit în SUA cu familia.

Chiar şi aşa, departe de focul evenimentelor din Turcia, Hakan Șukur a fost declarat adversar al regimului şi consecinţele au fost groaznice, pe numele său fiind emis mandat de arestare. Tatăl său a fost închis, casele şi conturile confiscate.

  • 540 de meciuri și 260 de goluri a reușit Șukur să înscrie pentru Galatsaray, Inter, Parma, Blackburn sau Torino
  • 112 meciuri si 51 de goluri are pentru naționala Turciei
  • 48 de ani e vârsta lui Hakan Șukur

Îți recomand articolul despre momentul în care Sergio Ramos îl înjură și bruschează pe Achraf Hakimi.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: