Special

Terapie prin fotbal. Cum m-a ajutat fotbalul să trec peste greutăți

Acesta e un post puțin mai diferit față de ce am făcut până acum, iar dacă o să vă placă acest gen de postări, în care să vă mai povestesc diverse lucruri din viața mea, voi continua.

În articolul de azi o să vă povestesc cum fotbalul m-a ajutat mereu să trec peste greutăți sau mi-a oferit un scop atunci când părea că nu-mi găsesc unul.

Sursă foto: thefootballarena.com
Sursă foto: thefootballarena.com

Cum m-a ajutat fotbalul să trec peste greutăți

Am început să urmăresc meciuri de fotbal de pe la vârsta de 5-6 ani, dar nu îmi imaginam niciodată ca o parte destul de semnificativă din viața mea va fi marcată de acest sport, banal la prima vedere.

Totuși, cu timpul am ajuns să fiu din ce în ce mai pasionat de fotbal, iar simplul fapt că echipa mea preferată urma să joace un meci mă făcea să aștept cu nerăbdare ora startului de meci.

De altfel, era cam singurul lucru la care mă mai gândeam după o zi întreagă la școală. 😂

Bine, am avut și norocul să fiu într-o clasă și în 1-8 și la liceu, în care băieții erau mari microbiști, adică ne înțelegeam foarte bine, acolo pe limba noastră.

Chiar glumeam gândindu-ne că am putea face noi recursul etapei prin pauze, dar n-am ajuns niciodată să punem în practică asta, că pe vremea mea (cât de bătrân sună 😂) youtube-ul nu era dezvoltat cum e acum.

Pauzele noastre constau în diverse activități, la care am evoluat odată cu timpul. De la fotbal cu dopul sau cu mingea făcută din hârtii, am evoluat la tenis de picior sau fotbal pe „terenul mare”.

Revenind concret la cum m-a ajutat fotbalul să trec peste greutăți. Ei bine, vă dați seama ca școala nu era chiar o plăcere, eu nu știu elevi care să fi spus vreodată că mergeau la școală de plăcere, și mai erau și momentele alea nasoale când îți mai trântea unul vreo notă mică, sau dădeai un test din ăla imposibil sau mai erau ședințele cu părinții.

Toți am trecut sau vom trece prin asta, dar de fiecare dată treceam mult mai repede prin fotbal, acolo în pauze, cu prietenii mei, deja nu se mai simțea 4-ul ăla la mate.

Mereu era unul din grup, care după o oră nasoală, cu niște note mici, amenințări că ne sună parinții sau alte lucruri de tipul acesta, venea cu zâmbetul larg, până la urechi, cu replica: „Hai, bă să băgăm un meci!”

Iar acolo, pe teren, nu mai conta nimic. Așteptam să treacă weekendul ca să ne întâlnim din nou la școală.

Nu arăta așa terenul nostru de fotbal, dar altă poză mai bună n-am găsit. Sursă foto: simplyfaster.com
Nu arăta așa terenul nostru de fotbal, dar altă poză mai bună n-am găsit. Sursă foto: simplyfaster.com

„O dau ca Ronaldo!”

Sute de încălțări bune, asta dacă nu veneai special cu ghetele de fotbal, erau distruse sub pretextul „o dau ca Ronaldo!”.

Ca să revin la titlu, cam toată viața mea am făcut involuntar terapie prin fotbal.

Chiar și blogul meu, e făcut mai mult tot pe această idee, repet idee involuntară. Site-ul acesta este felul meu de a arăta că nu renunț la pasiunea mea, cum s-a întâmplat cu mulți alții.

Lumea spune că poți să ai un hobby și în afara job-ului, dar nu e chiar așa. Adică, dacă nu ești implicat 100% riști să ajungi să pui întrebări de tipul „Cine mai e selecționer” sau alte întrebări de acest fel, iar eu am refuzat să las să mi se întâmple asta.

Toată viața mea s-a învârtit în jurul mingii, iar asta a fost, până la urmă, terapia mea în drumul spre fericire.

Credeți-mă că uit de toate problemele când încep să vorbesc sau să scriu despre fotbal.

Viitorul pare incert

Revin și la capitolul școală, fac un curs acum, iar mulți părinți de la cursul respectiv se plâng de cât de timorați și triști sunt copiii lor în școală, copii mici de 10-12 ani.

Rămăn șocat, pebtru că eu nu am experimentat astfel de lucruri, după cum am zis și mai sus, abia așteptam să merg la școală ca să mă întâlnesc cu prietenii mei.

Eu cred că și toată această digitalizare nu aduce numai lucruri benefice. Aduce după ea multă anxietate, singurătate și alte lucruri similare.

Mă gândeam că eu și cu prietenii mei eram legați și construisem o relație destul de puternică datorită fotbalului, dar se pare că, în prezent, terenul de sport e folosit doar la orele de sport, iar pauzele sunt dedicate socializării online, și iată cum asta poate duce la situații neplăcute și chiar traumatizante pentru copii, ce să mai spun acum cu școala online.

Sursă foto: newslinq.com
Sursă foto: newslinq.com

Sfatul meu pentru voi e să vă găsiți pasiunea, ce vă place vouă cel mai mult să faceți, pentru că vor veni niște vremuri destul de incerte, la care trebuie să fiți puternici mental, iar cu cât îți păstrezi mintea limpede cu atât mai mult vei avea de câștigat.

Îți recomand articolul despre echipa din Liga 1 pe care Thibaut Courtois o urmărește.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: