Premier League

Traseul ciudat al lui Firmino până starul de azi! În copilărie era sărac și juca desculț fotbal

Roberto Firmino este unul dintre cei mai apreciați jucători din lotul lui Liverpool. Deși, nu este mereu în atenția publicului, precum Sadio Mane și Mohamed Salah, Firmino a primit multe laude din partea unor fotbaliști legendari și antrenori importanți.

Juninho Pernambucano, Thierry Henry și Arsene Wenger au vorbit despre cât de mult îl apreciază pe brazilian.

Roberto Firmino. Sursă foto: goal.com
Roberto Firmino. Sursă foto: goal.com

Traseul ciudat al carierei lui Roberto Firmino

Roberto Firmino s-a născut în orașul Maceio Alagoas din Brazilia. Mama sa nu îl lăsa să stea prea mult afară, pentru că îi era frică să nu fie atras de diverse găști din cartierul în care trăia.

Părinții săi munceau din greu pentru a putea să îl trimită pe Roberto la un club de fotbal și pentru a sta departe de pericolele din cartierul în care trăiau.

Sacrificiile din timpul meciurilor și altruismul de care dă dovadă Roberto Firmino sunt calități moștenite de la părinții săi.

Roberto Firmino. Sursă foto: medium.com
Roberto Firmino. Sursă foto: medium.com

Familia sa era foarte săracă

De când era copil, Roberto Firmino visa să ajungă în naționala Braziliei. Chiar dacă provenea dintr-o familie foarte săracă, Firmino a crezut mereu în șansa lui și a fost ajutat de fostul său antrenor de la juniori, care îl mai ajuta cu bani.

„Părinții lui Roberto erau foarte săraci. A venit la antrenamente desculț, iar în acel moment tatăl lui era șomer. Avea o mică afacere din care își hrănea familia.

Eu l-am ajutat cu bani, când puteam, mai ales la deplasări sau când trebuia să-și cumpere echipament sportiv”, a spus Luiz, primul antrenor al lui Roberto Firmino.

În 2011, Firmino a prins transferul vieții la Hoffenheim, despre care nu știa multe lucruri, dar tot ce conta pentru el era să ajungă în Europa, de unde să-și arate talentul.

Din acel moment, lucrurile au mers foarte bine pentru el, iar în 2015 a făcut pasul cel mare către Liverpool, care a plătit nu mai puțin de 41.000.000 de euro pentru a-l aduce de la Hoffenheim.

Roberto Firmino. Sursă foto: goal.com
Roberto Firmino. Sursă foto: goal.com

Laudele primite de la Juninho

Juninho, fostul jucător legendar al lui Olympique Lyon a vorbit despre Roberto Firmino și crede că el ar trebui să fie căpitanul naționalei Braziliei în viitor: „Firmino ar trebui să fie următorul căpitan al Braziliei. Ar fi putut să fie și căpitanul lui Liverpool, dacă nu erau atât de mulți lideri în vestiarul cormoranilor.

Roberto Firmino. Sursă foto: goal.com
Roberto Firmino. Sursă foto: goal.com

Din acest motiv toată lumea urăște să joace împotriva lui Liverpool, pentru că ei au o echipă formată din jucători care este plină de căpitani. Van Dijk, Mane, Salah, Henderson, toți sunt de fier”.

  • 28 de ani a împlinit Roberto Firmino pe 2 octombrie
  • 72.000.000 de euro este cota de piață a lui Roberto Firmino, conform transfermarkt.com

Îți recomand articolul despre burgerul care l-a transformat într-un star pe Eden Hazard.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: