Intern

Ultimul marcator al României la o Cupa Mondială și-a ales favoritele din Qatar

Ultimul marcator al României la o Cupă Mondială, Viorel Moldovan (50 de ani), și-a ales preferatele de la Cupa Mondială din Qatar, chiar dacă vede favorită o altă reprezentativă.

Ultimul marcator al României la o Cupa Mondială și-a ales favoritele din Qatar

Pe 26 iunie 1998, România termina la egalitate partida cu Tunisia, scor 1-1, la Cupa Mondială din Franța. Golul ”tricolorilor” a fost marcat de ”Moldo-gol”.

La acea ediție a Cupei Mondiale din Franța, România avea să se oprească în faza optimilor de finală, după ce a fost învinsă de Croația, scor 0-1.

Au trecut 24 de ani de atunci, însă naționala României nu a mai reușit să ajungă printre cele mai puternice formații din lume.

”Nu credeam că voi fi ultimul marcator al României la un Campionat Mondial. Credeam că se mai obțin calificări”, a declarat Viorel Moldovan, conform ziare.com.

Viorel Moldovan consideră că la ediția din Qatar, ce stă să înceapă pe 20 noiembrie, Brazilia este marea favorită la câștigarea trofeului, însă el speră ca o echipă europeană să se impună.

”Am două favorite, Franța și Germania. Nu am cum să nu țin cu Franța, am mâncat o pâine acolo, sunt respectat acolo, copiii mei vorbesc mai bine franceză decât limba română. Am un respect deosebit pentru Franța, pentru cultura franceză, pentru mâncarea, pentru vinul franțuzesc.

Și cu Germania, pentru că vin de la Bistrița, am crescut cu mentalitatea asta săsească. Eu mi-aș dori o câștigătoare europeană, deși o văd favorită pe Brazilia”.

Îți recomand articolul despre cele mai tari meciuri care s-au jucat pe National Arena.
Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Știre preluată de pe digisport.ro.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: