La Liga

Un nou cuplu de atacanți poate face ravagii în Europa. Video

Mai pierdeam vremea aseară și cum încă nu aveam somn, m-am uitat la meciul dintre Sevilla și Rayo Vallecano, scor 3-0, descoperind un cuplu de atacanți, cu mult potențial pentru fotbalul european, cel puțin așa mi s-a părut mie și o să vă spun și motivele pentru care cred asta.

Un nou cuplu de atacanți poate uimi în Europa

Este vorba despre cuplul din atac format din Youssef En-Nesyri și Erik Lamela de la Sevilla. E drept, Sevilla a și jucat cu un om în plus și cu avantajul de 1-0 din minutul 16, după eliminarea lui Luca Zidane, însă chiar și așa am observat niște lucruri interesante.

Erik Lamerla a intrat la începutul reprizei secunde și și-a făcut simțită prezența, nu numai prin marcarea celor două goluri, dar și prin combinațiile în care intra cu En Nesyri sau cu Papu Gomez.

O altă piesă importantă din jocul Sevillei a fost Papu Gomez, care a intrat în minutul 57 și care a dinamizat total jocul, iar golul doi al andaluzilor a fost venit după o fază de geniu, în care Papu Gomez a lăsat de două ori mingea să treacă, spre deruta adversarilor.

Ce mi-a plăcut cel mai mult, pe lângă intrarea lui Papu Gomez, este faptul că Youssef En-Nesyri l-a căutat mult pe Lamela, iar golul trei a venit după o fază de manual, En-Nesyri scapă spre poartă și îi dă o pasă perfectă lui Lamela, care singur cu poarta liberă a împins doar puțin mingea și a stabilit scorul final.

Există o chimie între cei doi, la care se mai alătură și Papu Gomez, care poate fi un atuu important pentru Sevilla în acest sezon, mai ales că andaluzii sunt implicați și în cupele europene, deci va fi un sezon încărcat pentru trupa lui Lopetegui.

  • Youssef En-Nesyri și Erik Lamela (de 2 ori) au marcat pentru Sevilla împotriva lui Rayo Vallecano

Sevilla a început să facă afaceri bune. Lamela a venit gratis

Sevilla în ultimii ani a gândit o strategie foarte bună de transferuri, Munir El Haddadi a venit de la Barcelona la Sevilla pentru 1.000.000 de euro, Papu Gomez a venit de la Atalanta pentru doar 5.000.000 de euro, iar Erik Lamela a ajuns liber de contract după despărțirea de Tottenham.

En-Nesyri a fost transferat de la Leganes pentru 20.000.000 de euro și toți considerau că o să fie o țeapă, dar iată că marocanul nu doar că a confirmat, dar și-a și dublat cota de piață, astfel că Sevilla dacă îl va vinde în viitor va intra clar pe un profit substanțial.

Un nou cuplu de atacanți poate face ravagii în Europa. Sursă foto: goal.com
Un nou cuplu de atacanți poate face ravagii în Europa. Sursă foto: goal.com

De ce cred că poate străluci Erik Lamela în La Liga

Erik Lamela a fost un tânăr jucător de mare perspectivă luat de AS Roma de la River Plate pentru 17.000.000 de euro. La doi ani distanță Tottenham îl transfera pentru 30.000.000 de euro, iar el trebuia să fie noul star al echipei, însă nu a fost așa.

Lamela nu a avut evoluții constante la Tottenham, fiind un jucător bun, dar cam atât, nu intra în sfera aceea cu Son sau Kane, nici măcat cu Lucas Moura.

Eu cred că fotbalul din Anglia nu a fost ceea ce îi trebuia lui, un fotbal din Italia sau din Spania ar fi fost mult mai potrivit pentru Lamela, el fiind și un jucător foarte tehnic, dar care nu are o forță impresionantă.

Erik Lamela în tricoul lui Tottenham. Sursă foto: goal.com
Erik Lamela în tricoul lui Tottenham. Sursă foto: goal.com

Bun, are 29 de ani, încă nu e bătrân, mai poate duce câțiva ani buni în fotbalul de calitate, așa că ne putem aștepta la Erik Lamela să fie o revelație a fotbalului în următoarele sezoane, de ce nu, mai ales că are parte și de niște colegi pe măsură la Sevilla.

  • 16.000.000 de euro este cota de piață a lui Erik Lamela, conform transfermarkt.com
  • 25 de meciuri și 3 goluri are Erik Lamela în naționala Argentinei
Îți recomand articolul despre cele mai tari meciuri care s-au jucat pe National Arena.
Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: