Premier League

Un „smart business” cu numele Nick Pope

Salutare tuturor ! În articolul de astăzi vom vedea cum a reușit F.C. Burnley să realizeze un smart business la care, cel mai probabil, nici ei nu se așteptau.

Ce este un smart business ?

Lăsând la o parte definițiile pe care le înveți la facultate și pe care le găsești peste tot pe Google, un „smart business” este atunci când faci dintr-un lucru banal un produs de succes pe care toată lumea îl vrea sau mai clar de atât, aruncându-mă în folclorul român, mă scuzați pentru limbajul licențios 😀 …să faci din rahat bici.

Cum a ajuns Burnley să viseze la acest „smart business” ?

Răspunsul este…întâmplător. Portarul titular al lui Burnley și component al naționalei Angliei, Tom Heaton s-a accidentat la umăr pe 10 septembrie 2017 la un meci cu Crystal Palace. Acesta nu a mai putut continua și a fost înlocuit de rezerva Nick Pope.

Premier-League-Burnley-vs-Crystal-Palace

În acea partidă Nick Pope a apărat extraordinar, țin minte și acum, mă gândeam în timpul partidei cum ar fi ca acest necunoscut Nick Pope nu numai să devină titularul lui Burnley, chiar și la revenirea lui Heaton, dar să prindă și lotul Angliei pentru Mondial. 😀

441E810A00000578-0-image-a-52_1505138548060

Cât de necunoscut era Nick Pope ?

După acel meci fantastic cu Crystal Palace foarte mulți fani Burnley doreau să îi transmită mesaje de felicitare și încurajare pe Twitter, însă faza amuzantă a fost că mulți dintre aceștia i-au transmis mesajele omului de știință Nick Pope 😀 care a revenit cu un mesaj în care le explica fanilor Burnley că el nu este jucătorul lor și că este fan Arsenal.

sport-preview-nick-pope-burnley

Ascensiunea lui Nick Pope

Până să ajungă la Burnley, Pope a jucat doar în ligile inferioare din Anglia. A pornit de la Bury, a trecut pe la echipe precum Aldershot, York City, Cambridge United, Welling și Charlton Athletic.

Ascensiunea acestuia a început în momentul în care Tom Heaton s-a accidentat. Meciurile grozave și paradele sale l-au determinat pe selecționerul Angliei, Gary Southgate să-l includă, în premieră, în lotul pentru Campionatul Mondial din Rusia.

pope save

De ce este un smart business pentru Burnley ?

În acest moment Burnley poate să își vândă unul dintre portari fie că este vorba despre experimentatul Heaton fie că este vorba despre Nick Pope.

Dacă îl vor vinde pe Heaton Burnley poate obține o sumă de aproximativ 25 mil. de lire, în timp ce dacă cineva vrea să îl cumpere pe Pope, va trebui să pleatească undeva în jurul sumei de 40 mil. de lire.

În orice caz, indiferent cine va fi vândut Burnley poate sta liniștită în ceea ce privește poziția de portar pentru sezonul următor și va face și un profit extraordinar de bun.

Voi ce părere aveți despre această „afacere”, dar despre Nick Pope ?

Nu uitați să ne urmăriți și pe Facebook și pe Instagram.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: