NXT

Wahid Faghir, puștiul promovat de Costel Gâlcă, poate ajunge un star

Cu ocazia zilei de 1 iunie, m-am gândit să lansez un nou episod din NXT, unde voi vorbi de Wahid Faghir, puștiul minune de la Vejle Boldklub, tânăr promovat la prima echipă de Costel Gâlcă.
Wahid Faghir. Sursă foto: goal.com
Wahid Faghir. Sursă foto: goal.com

Cine e Wahid Faghir, puștiul promovat de Costel Gâlcă

Wahid Faghir este un puști de 17 ani, produs 100% al Academiei de Fotbal a lui Vejle Boldklub și care în ianuarie 2020 era promovat la prima echipă de către Costel Gâlcă, care a văzut un potențial imens în Faghir și a avut dreptate.
Faghir este alintat drept „noul Zlatan Ibrahimovic” doar că nu pentru suedezi, ci pentru danezi, puștiul fiind născut în Danemarca, chiar la Vejle.
În actualul sezon, Wahid a marcat 6 goluri și a dat 2 pase decisive în 26 de meciuri, fiind unul dintre jucătorii importanți ai echipei. Totodată, el are și 2 prezențe în naționala Danemarcei U21, la Campionatul European de Tinerere, pentru care încă nu a apucat să marcheze.
  • 17 ani a împlinit Wahid Faghir pe 29 iulie
Wahid Faghir. Sursă foto: goal.com
Wahid Faghir. Sursă foto: goal.com

Faghir e deja în „radarul” echipelor mari din Europa

Pentru că nu e de ajuns să joci bine, dar să nu te vadă nimeni, Wahid Faghir este urmărit de mulți scouteri din întreaga Europa, însă cei de Ajax Amsterdam par cei mai interesați să obțină semnătura lui în această vară.

„Faghir este un atacant foarte rapid, bun, iar inteligența jocului pe care o are îl ajută să participe și la faza defensivă”, spunea Steen Tychosen, șeful Academiei de juniori ai lui Vejle, în momentul când îi oferea puștiului primul său contract important, în 2018, adică atunci când avea 15 ani.

Faghir a fost propus la Ajax de John Steen Olsen, scouterul danez care descoperă de 25 de ani fotbaliști scandinavi la „lăncieri”. Tocmai l-a adus la Amsterdam pe Eskild Dall (17 ani, Silkeborg) și îl urmărește pe Jeppe Kjær (16 ani, Horsens), cel mai tânăr marcator din elita Danemarcei.

  • 500.000 de euro este cota de piață a lui Wahid Faghir, conform transfermarkt.com
Wahid Faghir în naționala Danemarcei U21. Sursă foto: goal.com
Wahid Faghir în naționala Danemarcei U21. Sursă foto: goal.com
Îți recomand articolul despre cele mai tari meciuri care s-au jucat pe National Arena.
Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: