Cupa mondială 2018 Rusia

11-le de Mondial | Belgia-Franța / Henry vs Franța

Am revenit cu un articol în care vom vorbi despre semifinala dintre Franța și Belgia, dar în care voi aborda și subiectul puțin mai delicat despre situația lui Thierry Henry, care este în prezent antrenorul secund al Belgiei.

Despre meci

În această semifinală, ambele echipe au șanse egale, atât Franța care are un lot foarte puternic și care a reușit să elimine Argentina și Uruguay, dar și Belgia a căror jucători funcționează precum un ceas elvețian.

Belgienii sunt cei care au joacă un fotbal mai atractiv decât francezii, poate datorită mijlocașilor De Bruyne și Hazard.

belgium-afp_625x300_1530562194269

În atac îl au pe Lukaku care este mult mai în formă decât Olivier Giroud la francezi.

Defensiva condusă de Kompany a părut în câteva rânduri depășită, dar de fiecare dată portarul Courtois a fost cel care i-a salvat.

Francezii au un lot puternic și joacă un fotbal frumos, dar din câte am observat se bazează foarte mult pe recuperările lui Kante și a lui Pogba de la mijlocul terenului. Kante este jucătorul cu cele mai multe recuperări reușite până acum la Campionatul Mondial.

În atac deși Giroud nu a reușit prea multe, îl au pe Griezzmann și pe Mbappe care joacă foarte bine.

Apărarea francezilor deși a cedat de 3 ori cu Argentina, pare puțin mai stabilă decât cea a Belgiei, dar și la francezi ca și la belgieni au existat pe parcursul competiției mai multe greșeli în apărare.

skysports-raphael-varane-antoine-griezmann_4355019

Cred că va fi un meci frumos în care ambele echipe vor marca, iar echipa care se va califica în finală, o va face pe merit.

Ce este în sufletul lui Thierry Henry

Am ajuns și la partea delicată din articol. Antrenorul secund al Belgiei, Thierry Henry, își va confrunta țara natală pentru care a câștigat Cupa Mondială în 1998.

Atât Henry cât și selecționerul Franței Didier Deschamps se cunosc foarte bine, mai ales că au fost și coechipieri o perioadă la naționala Franței.

5cd4c065-8490-4cd1-a91d-59a677e73e9c

Thierry Henry a declarat că semifinala cu Franța va fi mai mult decât specială pentru el, deoarece are sentimente puternice față de Franța, dar totuși și-ar dori ca naționala pentru care lucrează șă ajungă în finală.

Olivier Giroud a avut o declarație la adresa lui Henry, în care spunea că va fi bizar să îl vadă împotriva Franței, pentru că pentru Cocoșii Galici, Henry este o legendă vie.

Concluzie

Indiferent cine se va califica, eu cred că meciul va fi demn de o semifinală de Cupă Mondial. Atât Franța cât și Belgia ne vor oferi spectacolul pe care îl așteptăm.

Brazil-vs-Belgium

Nu uitați să ne urmăriți pe Youtube, Facebook și pe Instagram.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: