Cupa mondială 2018 Rusia

11-le de Mondial | „Dolazi kući” sau it`s coming home în croată

Fantastici, neînfricați, incredibili…așa au fost jucătorii croați în meciul de ieri contra Angliei.

După meciurile cu Danemarca și cu Rusia, pe care le-au câștigat la penalty-uri, croații au reușit să trimită și partida cu Anglia în prelungiri, unde Mario Mandzukic le-a spulberat visul englezilor de a câștiga Cupa Mondială.

Cu toată oboseala acumulată, cu mulți jucători epuizați Croația a găsit resursele necesare pentru a se califica în finala de duminică

8FF3D9ED-8083-4992-B25C-80FCD5321224_w1023_r1_s

Respect Subasic și Vrsaljko

Acești doi jucători au arătat un caracter de mare atlet, de ce?

Portarul croaților Subasic s-a accidentat cu Rusia, dar a tras din greu la antrenamente ca să fie apt pentru meciul cu Anglia.

Danije-Subasic0907a

Sime Vrsaljko în schimb, era dat accidentat de toată presa croată, dar el s-a antrenat cu riscul de a-și agrava accidentarea, iar aseară nu numai că a fost pe teren dar a jucat impecabil.

Sime+Vrsaljko+Greece+v+Croatia+FIFA+2018+World+gubEPuyM_JCl

Mijlocul este punctul forte al croaților

Atât Modric cât și Rakitic fac o treabă excelentă la mijlocul terenului și fac legătura perfect între apărare și atac. Cu un astfel de mijloc, nu este de mirare că au ajuns până în finală.

dc-Cover-cqjrb5eh67stnsjsgu92qqsij1-20180514182256.Medi

Felicitări și Anglia, dar Croația este mai specială

S-a văzut în meciul de ieri că jucătorii englezi sunt poate prea cruzi pentru o asemenea presiune. Au fost aproape de a reuși calificarea în finală, dar experiența croaților și pasiunea cu care au jucat i-au trimis pe englezi în finala mică, împotriva Belgiei.

Concluzie

Finala cu Franța va fi grea, dar indiferent de rezultat Croația va rămâne în amintirea Cupei Mondiale cu aceste meciuri fantastice pe care le-a făcut.

Voi ce părere aveți despre naționala Croației ?

Nu uitați să urmăriți Facebook-ul, Youtube-ul și Instagram-ul PRIMUL 11 !

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: