Cupa mondială 2018 Rusia

11-le de Mondial | De la moarte clinică la victorie în minutul 95

Victoria dramatică a nemților a reaprins speranța în rândurile fanilor, iar golul marcat de Toni Kroos în minutul 95 a declanșat o explozie de bucurie atât pe stadion cât și pe străzile din Germania.

Germany-Fans-180623-InBerlin-G-1050

 

Despre meci

Suedia a început foarte bine și prima repriză a jucat fără greșeli, marcând după un contraatac și ratând alte câteva ocazii.

A doua repriză nemții au înscris norocos prin Reus, după care au încercat din răsputeri să mai dea încă un gol. Între timp, Suedia și-a păstrat calmul și și-a continuat tactica din prima repriză.

Minutul 82 aduce eliminarea lui Boateng, care tot meciul parcă a fost din alt film, iar în minutul 94 Germania primește o lovitură liberă, după un fault stupid al unui apărător suedez.

După această liberă, Toni Kroos îl învinge pe Olsen, care a fost poziționat greșit.

Ce mi-a plăcut

Mi-a plăcut atitudinea nemților care deși erau în 10 oameni nu s-au lăsat înfrânți și au sperat până în ultima clipă.

Mi-au plăcut și suedezii care în afară de greșelile care le-au fost fatale, au jucat fotbal după potențialul lor. S-au bazat foarte mult pe statură în jocurile aeriene și pe niște contraatacuri bine gândite.

Bineînțeles mi-au plăcut golurile marcate de Ola Toivonen, acel lob peste Neuer, dar și cel marcat de Kroos de la ultima fază a meciului.

World Cup - Group F - Germany vs Sweden

Ce nu mi-a plăcut

Defensiva nemților a fost la pământ. Cei doi fundași Rudiger și Boateng au fost sub așteptări. Ba chiar mai mult de atât, Boateng a luat roșu și și-a lăsat echipa în 10 oameni în minutul 82.

Nu mi-au plăcut greșelile făcute de suedezi. Mai ales la golul doi unde a fost un lanț de greșeli. După faultul inutil din care a rezultat lovitura liberă, poziționarea portarului Olsen a fost greșită, iar un jucător de nivelul lui Toni Kroos nu te iartă niciodată.

Ultimul lucru de care sunt puțin nemulțumit. Cred, în proporție de 70% că arbitrul a greșit atunci când nu a dat penalty pentru Suedia la faultul aceluiași Boateng 😀 asupra lui Rosemberg.

Cotidianul nemțesc Bild, a încurajat naționala după victoria de aseară titrând că „Baieții nu și-au găsit forma din 2014, dar în momentul în care revii de la 0-1 și marchezi la ultima fază, meriți să continui să speri că vei reuși lucruri mărețe.” 

Cum a decis Kroos să șuteze ?

Kroos a povestit într-un interviu că intenția lui era să centreze, dar Marco Reus i-a spus că este aproape imposibil să le dai gol cu capul suedezilor din cauza înălțimii lor așa că i-a zis să-i paseze mingea după care el o va opri pentru ca mai apoi să vină Toni și să șuteze.

93d7811c28f535aeedb6c61cfcdf8a31

Concluzie

În concluzie, după această victorie grupa F a fost aruncată în aer. Germania este condamnată să-i bată pe koreeni, în timp ce Suedia îi va întâlni pe mexicani, liderii grupei.

Rămâne de văzut cum va face Low echipa încât să nu mai existe momentele de bâlbâială din apărare dar și momentele de amorțeală din atacul german.

Urmăriți-ne pe Facebook și pe Instagram.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: