Cupa mondială 2018 Rusia

11-le de Mondial | De ce VAR a devenit un chin ?

Salutare ! Inițial am vrut să scriu o cronică despre Spania-Maroc și Portugalia-Iran, dar ceea ce se întâmplă cu acest sistem VAR m-a enervat atât de mult încât am decis să fac un articol complet despre el.

Cele mai multe penalty-uri acordate vreodate la un Mondial

Campionatul Mondial din Rusia deține recordul de cele mai multe penalty-uri acordate vreodată la un Campionat Mondial, nu mai puțin de 20 de penalty-uri au fost dictate de către arbitrii.

Culmea este că încă nu s-a terminat faza grupelor și deja s-a bătut acest record de penalty-uri.

Este bun VAR-ul ?

În opinia mea, este bun dar trebuie folosit cu „cap”. Am văzut vreo 4-5 penalty-uri dictate mult prea ușor.

Acum sper că nu o să devină o nouă tactică a fotbaliștilor să intre în careu să caute contactul cu jucătorii adverși și să cadă, sau să înceapă să le țintească mâna pentru a spera că în urma reluării video se va acorda penalty.

skysports-var-referee-room_4342006

A fost penalty pentru Iran?

Nu, ăla nu are cum să fie penalty vreodată în viața asta.

A fost o centrare, Azmoun lovește mingea puternic cu capul care într-adevăr îl lovește în mână pe Cedric, dar mingea nu ar fi ajuns la nici un iranian, ar fi fost respinsă de fundașii portughezi.

Deci, nu a fost nici intenție și nici o fază periculoasă pentru Iran.

Atunci de ce să dai penalty? Doar pentru că l-a țintit în mână? Mi se pare o aberație.

Totuși, arbitrului Paraguayan i s-a părut penalty după ce a pierdut vreo 3 minute analizând această fază, iar iranienii au egalat din penalty.

Header_1810469_16.9-1024x576

Alte păreri despre penalty-ul Iranului

Fostul star al lui Newcastle Alan Shearer a declarat la sfârșitul meciului, că s-a abținut să nu înjure în direct la TV, el fiind comentator, atunci când arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri.

La sfârșitul meciului Maroc-Spania, lui Nordin Amrabat i s-a citit pe buze când a spus VAR is bulls**t.

Chiar și Radu Banciu în emisiunea de aseară a spus că VAR i se pare o farsă, iar arbitrul din Paraguay și-a arătat limitele la acea fază.

Concluzie

Nu voi fi la fel de acid precum Shearer sau Banciu, dar mi se pare că se abuzează de acest sistem, iar jucătorii profită de el. Exact cum am spus mai sus, mulți dintre ei caută contactul intenționat în careu sau încearcă să țintească mâna fundașilor, iar acest lucru nu este benefic pentru nimeni.

Voi ce părere aveți despre sistemul VAR ?

Nu uitați să ne urmăriți pe Facebook și pe Instagram.

2 comentarii

  1. O inovatie este mereu privita cu scepticism, mai ales de catre conservatori. In cazul de fata promotorii „adevaratului” fotbal, adica jocul ala incet, static, care se practica in urma cu cateva decenii. Fotbalul modern avea nevoie de VAR si este bine ca incet, incet se implementeaza. Sigur, mai exista o multime de reglaje fine care trebuie facute, dar trebuia sa incepem de undeva. Un alt lucru pe care eu personal as vrea sa-l vad implementat, si asta cat mai curand, este cartonasul rosu pentru simulare. Indiferent de situatie, minut sau pozitie in teren.

    1. Da, ce-i drept am vazut foarte multe simulari penibile si la acest Mondial. Ar trebui sa fie luate niste decizii mai serioase in cazul simularilor dar si in cazul tragerilor de timp

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: