Cupa mondială 2018 Rusia

11-le de Mondial | Marea finală

Iată că am ajuns și la ultimul meci al turneului final, un turneu final plin de meciuri spectaculoase și mai ales plin de surprize.

Una din surprizele Mondialului este chiar Croația, finalista de diseară. La începutul turneului toți eram siguri că naționala Croației va trece de grupe dar nu preconizam că va ajunge până în finală.

Parcurs

Cu un parcurs greoi în care s-a calificat la penalty-uri în două rânduri cu Danemarca și cu Rusia, croații i-au înfruntat pe englezi, pe care i-au eliminat în prelungiri.

Atitudinea și caracterul puternic al croaților, cred eu, că i-au făcut pe aceștia să ajungă până în finală.

De cealaltă parte Franța a trecut lejer de grupă, după care a înfruntat Argentina și a reușit să se impună cu 4-3 după un meci plin de răsturnări de situație.

A venit apoi meciul cu Uruguay, în care s-au impus cu 2-0, ca pe urmă să întâlnească Belgia pe care a învins-o cu 1-0 după un gol din corner marcat de fundașul Barcelonei Umtiti.

france-world-cup-ftr_aunjj76slzsc11135xfrvvzua

Șanse

Franța pornește ca favorită clară această finală, deoarece jucătorii francezi sunt mai odihniți decât cei croați care au jucat mult mai multe minute de când au trecut de grupe.

Franța are un lot incredibil de puternic în care jucători precum Nzonzi și Fekir intră doar în ultimul sfert de oră al meciului.

În schimb croații au un mare plus la mijlocul terenului, unde îi au pe Rakitic de la Barcelona și pe Modric de la Real Madrid, iar o rezervă pentru unul dintre aceștia este Kovacic care joacă împreună cu Modric la Real.

dc-Cover-cqjrb5eh67stnsjsgu92qqsij1-20180514182256.Medi

Totuși, croații mai au câțiva jucători de talie mondială și mă refer la Iva Perisic de la Inter și Mario Mandzukic de la Juventus.

Concluzie

Deși Franța pornește cu prima șansă, eu cred că meciul va fi foarte frumos, iar croații vor da tot ce au mai bun pentru a câștiga Cupa Mondială.

Să câștige cei mai buni !

387711

Nu uitați să ne urmăriți pe Facebook, Instagram și Youtube .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: