Cupa mondială 2018 Rusia

11-le de Mondial | Rusia a făcut spectacol la meciul de deschidere, dar este condamnată la victorie. Care sunt ”dragonii” pe care îi poate întâlni în optimi, în cazul în care vor ocupa locul doi

Rusia și Arabia Saudită au deschis cel de-al 21-lea Campionat Mondial din istorie. Țara gazdă a acestui turneu final s-a impus în fața saudiților care nu s-au putut opune începutului în forță de partidă al rușilor. Putin și Infantino au vorbit, înainte de startul partidei, în fața celor 80.000 de spectatori prezenți pe stadionul din Moscova, nu înainte ca Robbie Williams să întrețină atmosfera pentru fanii prezenți.

Începutul în agresiv și în forță de meci al rușilor s-a fructificat și pe tabela arenei din Moscova. Gazinsky a deschis scorul în minutul 12 al partidei, după o centrare perfectă în careu a lui Zobnin. Dzagoev a fost lovit de un ghinion teribil la mijlocul primei reprize, după ce, în urma unui contraatac, s-a prăbușit pe gazon acuzând dureri în zona coapsei. Acesta nu a mai putut continua, fiind înlocuit cu Cheryshev în minutul 23.

Același Cheryshev a majorat diferența rușilor în minutul 43, după ce a profitat de o neatenție în defensiva saudiților, a recuperat o minge și a șutat puternic de lângă trei fundași.

Fără vreo ocazie mare în prima repriză, Arabia Saudită a avut două ocazii mari la mijlocul părții secunde, dar tot rușii au înscris prin Dzyuba, care a înscris cu capul din careu în minutul 71, iar Cheryshev a realizat dubla în minutul 90+1 cu o execuție fabuloasă, cu exteriorul piciorului stâng, din afara careului. Golovin a închis tabela în minutul 90+4 cu o lovitură liberă executată perfect.

S-a terminat 5-0 pentru Rusia, care, cel puțin pe mine m-a încântat cu un fotbal agresiv și cu o foame de a demonstra. Din câte am înțeles, dacă vor prinde locul doi, vor juca împotriva câștigătoarei grupei B, adică Spania sau Portugalia dacă nu cumva avem parte de vreo surpriză. Oricare din cele reprezintă o mănușă prea mare pentru ei. Că tot vorbeam de Spania și Portugalia, mâine avem meciul direct. Va fi interesant duelul între Cristiano Ronaldo și Ramos. Cred că vom vedea în teren peste 7-8 jucători de la Barcelona și Real Madrid. Salah contra Suarez și Cavani în Egipt-Uruguay este alt duel de urmărit mâine.

Numai bine.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: