Cupa mondială 2018 Rusia

11-le de Mondial | „Fii o bestie și adu-ne trofeul Pogba !”

Am citit astăzi una din declaratiile unei foste glorii a fotbalului francez, Emmanuel Petit, la adresa lui Paul Pogba.

Fost câștigător de Cupă Mondială cu naționala Franței în 1998, Petit îl sfătuiește pe Pogba să fie nervos, ca o bestie, la fel cum a fost în meciul cu Manchester City când a întors de unul singur scorul de 1-2 la 3-2.

Poate Pogba să aducă titlul pentru Franța?

Da, clar da. Pentru mine, Pogba este jucătorul de care Franța are nevoie ca să facă diferența sau ca să aducă un strop de fantezie în joc.

Poate ai fi tentat să spui că Franța are jucători foarte valoroși în afară de Pogba. Da, corect, dar Paul Pogba la națională se simte mult mai bine decât la echipa de club, unde este supus și „mutilat” după jocul gândit de Mourinho.

Pogba a fost esențial pentru francezi atât în calificările pentru Mondial cât și la Euro, iar când acesta este rezervă sau nu este în teren, jocul francezilor duce lipsă de viziunea cu care vine Pogba…cel puțin așa mi-au lăsat impresia mereu cocoșii galici în ultimul timp. Nici măcar Payet nu se ridică la nivelul jucătorului lui United.

Iată câteva statistici ale francezului :

pogba-stats-small

Cum arată Pogba când este o „bestie” ?

Hmm 😀 l-am văzut de câteva ori pe Pogba nervos și pot spune că nu este prea bine pentru adversari.

Atunci când Pogba se transformă într-o „bestie”, nu cunoaște limite joacă totul sau nimic și de cele mai multe ori reușește să se autodepășească. El nu mi se mai pare întruchiparea unui copil nervos care ia mingea, driblează tot terenul și înscrie…nu. Acum mi se pare foarte matur, cu o gândire mult mai lucidă și cu o viziune mai clară asupra jocului.

L-am văzut în meciul cu City ce poate să facă „maturul” Pogba când este pe „beast mode”. 🙂

gettyimages-943068288

Emmanuel Petit are dreptate

Petit a mai declarat ceva foarte interesant și are dreptate în totalitate cu ce a afirmat.

Acesta a spus că Didier Deschamps are la dispoziție una dintre cele mai bune generații franceze din istorie și că ar putea face două echipe naționale ,din această generație, care să se lupte la câștigarea CM.

Are dreptate, când îți permiți să lași acasă jucători precum Benzema, Lacazette, Martial sau Rabiot, chiar ai nimerit în una din perioadele bune ale fotbalului francez.

Dacă francezii au pierdut dramatic finala la Euro și au fost iertați, de data asta Deschamps trebuie să facă ceva ca să câștige Mondialul, pentru că altfel ar fi dat afară, iar pentru francezi ar însemna un eșec cumplit și încă o amintire tristă de pus în vitrină în loc de un trofeu.

Concluzie

Știu deja că Pogba se va ridica la nivelul așteptărilor, dar rămâne de văzut dacă va fi îndeajuns de decisiv ca să aducă Franței Cupa Mondială.

777c3cc4dff392ff0faec741bbc0f35fa7ff19f6

Cert este că naționala Franței este una din principalele favorite la câștigarea turneului din Rusia.

Rămâi cu noi în continuare, pentru edițiile speciale 11-le de Mondial !

Urmărește-ne pe Facebook și pe Instagram.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: