Cupa mondială 2018 Rusia

11-le de Mondial | Tot ce trebuie să sții despre Franța-Argentina

Salutare tuturor! Ne-am întors după această scurtă pauza, pentru a vă aduce cele mai proaspete informații despre meciul care deschide seria optimilor și anume Franța-Argentina.

Evoluția din grupă

Franța nu a strălucit în grupa sa de la Mondial, însă tot a reușit să se califice fără prea mari probleme, reușind în ultimul meci, cel cu Danemarca să-și odihnească mai mulți jucători.

merlin_139659330_0a425379-e59a-4d7a-88b8-8d3aa475679e-superJumbo

De cealaltă parte, Argentina a fost foarte aproape de soarta Germaniei, dar golul din minutul 85 al lui Rojo a salvat echipa de la o rușine istorică.

După acest gol, fundașul Rojo, a devenit eroul neașteptat al Argentinei 😀

Declarațiile antrenorilor

Astăzi se vor întâlni doi antrenori total opusi.

Îl avem pe Didier Deschamps, care este foarte strict și al carui cuvânt este lege în vestiarul „Cocoșilor Galici”.

Antrenorul Argentinei, Sampaoli, a demonstrat că nu este tocmai el cel care stabilește anumite reguli în vestiar, fiind surprins când îl întreba pe Messi în partida cu Nigeria pe cine să introducă pe teren în locul lui Higuain.

La conferința de presă de ieri, Deschamps a declarat că va încerca să facă un sistem de joc astfel încât să limiteze influența lui Messi și în care mijlocașii să-i pună în „evidență” pe atacanți.

diider-deschamps-750x410

Sampaoli a declarat că Argentina va juca cu un cuțit între dinți această partidă, iar tactica pe care o va folosi va fi una în care să dețină mult controlul și în care să speculeze greșelile francezilor.

Statisticile întâlnirilor directe

La acest capitol argentinienii stau mai bine decât adversarii lor. Din 12 partide directe, Argentina a câștigat de 6 ori, în timp ce francezii s-au impus doar de 2 ori, restul meciurilor fiind încheiate la egalitate.

Ultima întâlnire a avut loc în 2009, la Marseille, meci în care Argentina a reușit să învingă cu 2-0, iar unul dintre goluri a fost marcat de Messi.

Lionel+Messi+France+v+Argentina+International+oYnopIHzERpl

Concluzie  

Deși va fi un meci de totul sau nimic pentru ambele echipe, cred că forma slabă arătată de argentinieni se va vedea și în acest meci. Franța chiar dacă nu a strălucit, a fost mai prezentă în joc  decât echipa lui Messi, ceea ce mă duce cu gândul la o calificare a Franței.

Tu cine crezi că se va califica ? 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: