Fără categorie

11-le de Mondial | Franța merge mai departe, după un meci cu 7 goluri

O să fiu cât se poate de scurt, pentru că vreau să dezvoltăm mai mult în live-ul de pe Instagram.

Am văzut două defensive complet vulnerabile. Un fault care nu-și avea rostul la Mbappe, în urma căruia Griezmann a deschis scorul din penalty. Apoi vine golul magnific al lui Di Maria, execuția este imparabila, ireproșabilă, dar nu trebuia niciodată lăsat liber acolo de defensiva unei echipe care se respectă. La fel și la Mercado, care a avut și un strop de noroc. Și să trec repede și peste cele două goluri ale lui Mbappe în care a trecut ca prin brânză de apărarea sud-americană, golul lui Pavard mi s-a părut, fără exagerare, singurul care nu a provenit dintr-o greșeală de apărare.

În altă ordine de idei, Mbappe a fost, fără dar și poate, omul meciului. Francezii au arătat cu totul și cu totul altfel față de ce am văzut în grupe, unde au jucat ”cu frâna de mână trasă”. Am văzut un fotbal mult mai ofensiv, mult mai bine organizat, ocazii periculoase, DAR în fața unei apărări sub cea a danezilor, fără să exagerez. Nabil Fekir ar merita să joace în primul 11, și chiar cred că o să-l vedem în meciul următor, care cred că o să fie împotriva Uruguayului, cu toate că mi-ar plăcea să vedem o reeditare a finalei EURO 2016.

Argentina a meritat înfrângerea și totodată eliminarea cu vârf și îndesat. M-am bucurat că s-au calificat în optimi și am sperat să văd o altă față a lor în optimi, eram aproape convins de asta, dar s-a întâmplat asta. Sunt curios cine o să vină în locul lui Sampaoli.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: