Cupa mondială 2018 Rusia

11-le de Mondial | Vikingii islandezi sunt gata să scrie o nouă pagină în istorie

Nu mai este de ceva vreme o uimire faptul că Islanda a devenit o echipă foarte puternică din Europa. Vikingii au sosit în Rusia acum 2 zile și sunt gata să se bată cu Argentina, Croația și Nigeria pentru a demonstra încă o dată că fotbalul jucat cu pasiune îî râsplătește pe cei care îl practică.

5b1d098ffc7e93bb7f8b45f3-750x460

De nesubestimat !

Islandezii nu numai că au reușit să se califice la CM2018, dar ei au reușit să se califice de pe primul loc într-o grupă grea în care a avut adversari redutabili precum Turcia, Ucraina sau Croația.

Islandezii nu sunt foarte tehnici în afară de starul Gylfi Sigurdsson și atacantul Finnbogasson, dar compensează enorm prin efortul depus la fiecare meci.

Mulți adversari s-au plâns că nu au putut ține ritmul și viteza islandezilor timp de 90 de minute și din această cauză au pierdut meciul.

Momentele Euro 2016 ale islandezilor

Îmi aduc aminte cu mare plăcere de ce au reușit să facă islandezii la Euro 2016.

Primul moment cu care s-au remarcat a fost făcut la finalul primului joc din istoria Islandei la un turneu final, împotriva Portugaliei cu care au remizat 1-1. La sfârșitul partidei Cristiano Ronaldo a declarat că islandezii s-au bucurat de parcă au câștigat trofeul după acest egal…o abordare tipică mai degrabă de Dan Petrescu decât de un balon de aur.

7516584-3x2-940x627

Al doilea moment important al islandezilor la Euro a însemnat trecerea mai departe de faza grupelor, unde au dat peste naționala Angliei.

Ultimul moment de povestit nepoților a fost eliminarea Angliei cu 2-1, ceea ce a produs o uimire la nivel global.

Pe lângă momentele fotbalistice au existat celebrele saluturi în stil viking și faptul că jumătate din țară a străbătut drumul până în Franța pentru a-i susține pe vikingi.

iceland-viking-clap

Din nou Croația

Islanda a picat în grupa D iar cu Croația, echipă pe care a bătut-o în calificări și căreia i-a furat locul 1 al grupei.

Oare vor reuși croații să se răzbune sau vikingii vor câștiga din nou? Nu cunosc răspunsul la această întrebare dar garantez că va fi un meci tare.

Ce își propun islandezii la Mondial?

Totul. Conform spuselor antrenorului Islandei, vikingii nu au venit pentru o vacanță în Rusia ci au venit pentru a cuceri lumea 😀

Concluzie + părerea mea

Islanda va avea parte de niște meciuri dificile în Rusia, dar dacă va aborda aceeași tactică ca în ultimii ani, va fi o problemă chiar și pentru Argentina lui Messi.

După mine,Islanda este dovada vie că în fotbal nu contează banii și că nu este de ajuns să fii favorit ca să câștigi un meci. M-am îndrăgostit de naționala lor de fotbal de la EURO2016, și voi continua să cred în ei și să-i suțin.

HUUGH!!! (salut viking) 😀

Nu uitați să ne urmăriți pe Facebook și pe Instagram .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: