Cupa mondială 2018 Rusia

11-le de Mondial | De la agonie la extaz

Aseară am avut parte de cel mai nebun meci de până acum de la Campionatul Mondial. Îndrăznesc să spun că a fost chiar peste egalul dintre Spania și Portugalia și chiar și peste victoria Franței cu Argentina.

Analizând sever acest meci, putem observa că au fost greșeli mari de apărare și de o parte și de cealaltă, iar japonezii nu aveau ce să caute atât de mulți în careul belgienilor când mai erau 40 de secunde din meci.

Însă meciul a fost prea frumos ca să îi diminuez din farmec, așa că voi relata dintr-o perspectivă mult mai blândă față de altă dată 😀

Prima repriză

Prima repriză a fost anostă, Belgia a avut 2 ocazii mari pe care le-au ratat, în timp ce Japonia a preferat să se baricadeze în defensivă.

În concluzie nimic special, mă așteptam la un 1-0 pentru belgieni, gol marcat pe final.

A doua repriză

În a doua repriză, toate așteptările mele de la această partidă, au fost contrazise prin începutul incredibil al japonezilor, care parcă intraseră cu altă echipă.

Nu a trecut mult timp și deja în minutul 48 Japonia a deschis scorul în minutul 48 prin Haraguchi. A urmat apoi golul lui Inui din minutul 52, iar Belgia era în genunchi.

takashi-inui-759

În minutul 69, omul care a greșit la ambele goluri, Jan Vertonghen a trimis cu capul, perfect plasat, iar portarul japonez nu a avut cum să pareze această lovitură.

Belgienii au început să prindă viață, ca atare în minutul 74 mingea vine la Fellaini, care egalează.

9

Au urmat 15 minute de fotbal pe contre, lansări perfecte, parade din partea ambilor portari…foarte frumos. În minutul 93 Japonia a avut o lovitură liberă pe care a executat-o Keisuke Honda, tare pe poartă, iar Courtois nu a putut decât să respingă în corner.

De la agonie la extaz | Faza golului

După această lovitură liberă, Japonia a beneficiat de un corner și s-au dus cu prea mulți fotbaliști în careul belgienilor, cu speranța că vor înscrie golul victoriei. Nu a fost deloc așa…

Cornerul a fost executat slab, iar Courtois a prins mingea. Acesta a pasat repede la De Bruyne, care a pornit în sprint către poarta japonezilor.

Lecția de contraatac a belgienilor, poate fi predată mult timp de acum înainte.

De Bruyne i-a pasat lui Meunier, care a trimis pe jos o pasă în fața porții pentru Chadli, iar acesta l-a executat cu sânge rece pe Kawashima și a adus victoria Belgiei în minutul 94, la ultima fază a meciului.

chadli-goal-belgium-japan-world-cup

Concluzie

Din păcate la fotbal nu toată lumea câștigă, iar japonezii împreună cu fanii lor, au trecut de la extaz la agonie. Poza pe care am pus-o la început descrie cel mai bine faptul că Japonia a fost foarte aproape de a reuși o surpriză imensă, dar a murit eroic exact la final.

De acum avem și un canal de Youtube, unde ne puteți urmări.

Nu uitați, totși, să ne urmăriți și pe Facebook și pe Instagram.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: