La Liga

Ander Herrera despre Marcelo Bielsa: „La antrenamente vomitam din cauza intensității”

Ander Herrea a fost unul dintre oamenii cheie de la Athletic Bilbao în sezonul 2011-2012. Spaniolul a fost component al echipei conduse de Marcelo Bielsa, unul dintre cei mai severi antrenori din lume.

Actualul mijlocaș al lui PSG a povestit momente importante din sezonul în care a ajuns cu echipa bascilor până în finala Europa League de la București. În finală trupa lui Bielsa a pierdut cu 3-0 împotriva rivalilor de la Atletico Madrid după dubla lui Radamel Falcao și golul lui Diego.thumbnail (2)

Spaniolul a povestit că metodele „profesorului” sunt foarte dure și nimeni nu îl poate îndupleca: „Când am ajuns la Bilbao, Marcelo Bielsa mi-a zis să nu mă mai plâng niciodată de antrenamente pentru că ele sunt făcute să ajute fotbaliștii nu să-i omoare. Din acel moment mi-am dat seama cum stau lucrurile.”

  • 30 de ani are Ander Herrera
  • 64 de ani are Marcelo Bielsa

thumbnail (1)

Jucătorii vomitau la antrenamente

„Efortul pe care îl depuneam la antrenamente era fantastic. Mulți dintre jucători se opreau la marginea terenului și vomitau din cauza oboselii. Este adevărat că în timpul meciurilor simțeam că zburam. Alexis Sanchez de la Barcelona mi-a zis în timpul unui meci -Frate dar voi cât alergați !?- ”

„Eram solicitați la maxim. Nu ne mai simțeam picioarele, dar în timpul partidelor se vedea că toate metodele dau rezultate.” thumbnail

„Dacă veți discuta (jurnaliștii) cu Fernando Llorente, Iker Muniain sau Javi Martinez vă vor zice același lucru. Nu o să vă spună în presă, dar în particular vă vor recunoaște.”

„Din păcate finala Europa League dintre noi și Atletico Madrid a fost exact ca cea pe care am jucat-o cu Manchester United împotriva lui Ajax. Copii contra bărbați. Am fost dezamăgit că am pierdut finala Europa League și finala Copei del Rey. Cu toate acestea, Barcelona avea o echipă incredibilă și nu cred că am fi putut face mai mult.”

  • 25.000.000 de euro este cota de piață a lui Ander Herrera, conform Transfermarkt

Îți recomand articolul despre Adrian, eroul neașteptat de la Liverpool

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: