Premier League

Finlandezul cu „sânge rece” ia cu asalt Premier League

Teemu Pukki a marcat 3 goluri în prima victorie a lui Norwich de la revenirea sa în Premier League. „Canarii” au câștigat cu scorul de 3-1 meciu de pe teren propriu cu Newcastle.

stream_img

De altfel, Pukki este singurul marcator în cele două etape jucate de Norwich în noul sezon. Acesta a înscris și în meciul de pe Anfield, atunci când echipa sa a fost învinsă categoric cu 4-1 de Liverpool.

  • 29 de ani are Teemu Pukki

Un traseu ciudat în carieră

În anul 2011, Teemu Pukki evolua în Bundesliga pentru Schalke și se părea că va progresa mult în carieră. După 2 sezoane în tricoul „minerilor”, Pukki a fost transferat de Celtic, fosta adversară a lui CFR Cluj.

Nu a convins în Scoția și a fost lăsat să plece în Danemarca la Brondby. În formația daneză, atacantul a început să dea semne de revenire, dar era sigur că nu va mai prinde nici un transfer important în cariera sa.

În anul 2018 s-a transferat la Norwich în Championship și a avut un sezon minunat, ajutându-și echipa să promoveze în Premier League. Chiar dacă a făcut un sezon admirabil, finlandezul se aștepta să rămână rezervă în prima ligă din Anglia, în cazul în care conducerea lui Norwich s-ar fi hotărât să cheltuiască bani pentru un atacant.

teemu-pukki-norwich-city-1562172393-23368

Nu a fost așa. Norwich a cheltuit în această vară doar 1.250.000 de euro și Teemu Pukki a rămas titular incontestabil în echipa lui Daniel Farke.

A reușit 4 goluri în două meciuri pentru Norwich și a intrat în atenția tuturor. Atacantul este un exemplu de perseverență dar și de a ști când și cum să profiți de șansa primită. După două etape el este golgheterul din Premier League.

În 47 de partide jucate de când a venit la Norwich, finlandezul a înscris de 34 de ori și a oferit 10 pase decisive.

  • 6.000.000 de euro este cota de piață a lui Teemu Pukki, conform Transfermarkt

Îți recomand articolul despre cât de dur este Marcelo Bielsa la antrenamente.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: