Serie A

Atacantul nebăgat în seamă de cluburile mari, în ciuda cifrelor excepționale. Părerea lui Ionuț Rada: „Are un simț al porții incredibil!”

Francesco Caputo este și în acest sezon unul dintre cei mai letali atacanți din Serie A, iar Sassuolo respiră prin golurile lui, care își continuă forma bună pe care a arătat-o ani de zile.

Francesco Caputo, atacantul nebăgat în seamnă de cluburile mari

În urma reușite sale din meicul cu Cagliari, Francesco Caputo a ajuns la 18 goluri în actualul sezon din Serie A și este al patrulea golgheter al Italiei, sub Cristiano Ronaldo, Ciro Immobile și Romelu Lukaku.

Francesco este un atacant pur sânge și a demonstrat în nenumărate rânduri că merita să joace la un nivel mult mai înalt decât în prezent. Până acum, cele mai importante echipe pentru care a jucat sunt Sassuolo și Empoli.

Nu a jucat niciodată la un nivel mai ridicat, în ciuda faptului că are statistici și cifre spectaculoase, demne de laudă și care se ridică până la rezultatele celor mai buni atacanți din ligă.

Mai mult decât atât, Francesco Caputo se alătură lui Ciro Immobile și Cristiano Ronaldo, în statistica selectă a fotbaliștilor care au reușit să marcheze minim 13 goluri în ultimele două sezoane de Serie A.

  • 3 titluri în Serie B are Francesco Caputo, câștigate cu Bari (2008-2009, 2016-2017) și cu Empoli (2017-2018)

Unul dintre cei mai prolifici atacanți italieni din ultimii ani

Francesco Caputo a marcat nu mai puțin de 82 de goluri în ultimii patru ani pentru Empoli, Virtus Entella și Sassuolo, fiind unul dintre cei mai prolifici atacanți italieni din ultimii ani.

Nu numai că nu a prins niciodată un transfer la o echipă mai importantă, dar Caputo nu are nici măcar o selecție în naționala Italiei, deși are rezultate notabile.

În sezonul 2017-2018 a fost golgheterul din Serie B, cu 27 de goluri marcate pentru Empoli.

În actualul sezon, Francesco Caputo are 18 goluri și 7 pase decisive pentru Sassuolo în 32 de meciuri jucate.

Francesco Caputo. Sursă foto: betmag.ro
Francesco Caputo. Sursă foto: betmag.ro

Ionuț Rada îl elogiază pe Caputo

Dar nu mă credeți pe mine pe cuvânt, Ionuț Rada, fostul internațional român, a vorbit despre Francesco Caputo, cei doi fiind colegi la Bari (ianuarie 2015 – august 2016).

„Când eram la Bari, era aproape să vină la Steaua, atunci avea ceva probleme cu Davide Nicola, antrenorul. E un atacant cu un simț al porții incredibil”, a reacționat Ionuț Rada pentru PRIMUL11 la adresa fostului său coleg.

Ionuț Rada la Bari. Sursă foto: gsp.ro
Ionuț Rada la Bari. Sursă foto: gsp.ro
  • 32 de ani a împlinit Francesco Caputo pe 6 august
  • 5.500.000 de euro este cota de piață a lui Francesco Caputo, conform transfermarkt.com

Îți recomand articolul despre jucătorul pe care Marcelo îl vrea la Real Madrid.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: