Ligue 1

Bătăile încasate de Hazard în vestiarul lui Lille

Eden Hazard este unul dintre cei mai buni jucători din lume și chiar dacă nu a avut un sezon prea bun la Real Madrid, fanii belgianului îl așteaptă să revină la forma de altădată.

Totuși, la începuturile carierei sale, Eden Hazard a avut parte de momente grele în vestiarul lui Lille, unde a fost și bătut de coechipieri.

Eden Hazard. Sursă foto: goal.com
Eden Hazard. Sursă foto: goal.com

Hazard a fost bătut în vestiarul lui Lille

La începuturile carierei sale, Eden Hazard era considerat drept unul dintre cele mai mare talente pe care le-a avut în istorie Lille și așa a fost.

Din păcate, atitudinea sa lăsa de dorit, iar el se purta foarte urât cu colegii săi, motiv pentru care a ajuns să fie și bătut în vestiar.

Gregory Tafforeau, fostul său coechipier, a vorbit despre întâmplările care l-au trezit la realitate pe Eden Hazard: Până să ajungă la prima echipă, tot auzeam de un puști Eden care este un adevărat fenomen. Nu avea voie să vorbească cu presa, era foarte protejat de club.

Câna a început să se antreneze cu noi era super relaxat. Jambiere lăsate jos, nu purta apărători și juca cu șireturile desfăcute. Ne întrebam cu toții ce nu e în regulă cu puștiul ăsta”.

Eden Hazard. Sursă foto: goal.com
Eden Hazard. Sursă foto: goal.com

„Într-o zi eram în sala de forță când am auzit o bubuitură puternică. M-am dus în vestiar și l-am văzut pe Eden că își ținea fața. Lângă el l-am văzut pe Franck Beria, unul dintre cei mai pacifiști oameni pe care îi cunosc. Avea obrazul roșu.

<E ultima dată când mai faci mișto de mine în fața cuiva>, asta i-a zis Beria.

Eden a fost atât de șocat încât nu a mai scos niciun cuvânt la antrenamente”, a mai povestit Tefforeau.

Nu s-a învățat minte

Povestea disputei lor avusese loc cu o seară înainte, când Hazard a râs de Beria în fața soției lui și a copiilor săi.

Din nefericire pentru el tot nu își învățase lecția. Când a fost trimis din nou la juniori, Eden a început să-i bârfească pe cei din prima echipă.

Nicolas Plestan, un alt fost coleg cu Hazard a povestit ce s-a întâmplat: „El se antrena cu noi, dar ne bârfea peste tot pe unde apuca.

Într-o dimineață a venit la mine să-mi strângă mâna, dar eu l-am întrebat de ce vrea să facă asta dacă oricum ne vorbește pe toți de rău.

În loc să-mi răspundă m-a împins, iar eu în acel moment i-am tras o palmă”.

Nicolas Plestan. Sursă foto: losc.fr
Nicolas Plestan. Sursă foto: losc.fr

După două palme în trei zile, Hazard a înțeles că ceva nu e în regulă cu el și că trebuie să-și schimbe atitudinea.

„După asta a devenit un muncitor în adevăratul sens al cuvântului. Nu știu dacă ar fi reușit sau nu în carieră dacă nu ar fi avut parte de momentele acelea tensionate, însă cu siguranță l-au ajutat să înțeleagă că trebuie să-și respecte colegii”, a mai spus Plestan.

Îți recomand articolul despre sfârșitul proiectului FC România.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: