Bundesliga

Bayern, ne trezim și noi ?

Pentru a doua etapă consecutivă, Bayern s-a încurcat în campionat. După egalul cu Augsburg de pe teren propriu, a urmat o înfrângere. Prima înfrângere din acest campionat a fost conturată pe terenul Herthei Berlin.

fb6e1cd8e27560abbe16fba6964fce8b

 

Pe Olympiastadion, Bayern nu numai că a pierdut, dar nu a reușit nici măcar să înscrie un gol, meciul terminându-se cu scorul de 2-0.

Ce mi se pare și mai grav, este că cei din conducere încă nu pregătesc viitorii jucători care să-i înlocuiască pe Robben și Ribery. Trebuie să recunoaștem că Gnabry nu este de nivelul lor, iar din păcate pentru bavarezi, Coman este mai mult accidentat decât apt.

În vară puteau să facă un transfer minunat pentru echipă și anume să-l aducă pe Gelson Martins de la Sporting Lisabona. Nu ar fi plătit nimic pentru acesta, deoarece era liber de contract, însă conducerea a hotărât că nu au nevoie de el, așa că Gelson a ajuns la Atletico Madrid.

Este drept că Bayern a jucat mai multe meciuri în ultimele zile, dar pentru o echipă de o asemenea anvergură nu prea există această scuză.

thiago-alcantara-cropped_1323mdikp9lln18af9wywjpsrr

Robben și cu Ribery încă mai pot, dar le mai dau maxim 2 sezoane la nivel înalt, pentru că la ei vârsta își va spune cuvântul, iar pentru poziția pe care joacă cei doi este nevoie mereu de vitalitate și viteză.

O altă greșeală pe care consider că au făcut-o, este că au ”tras cu dinții” de Lewandowski să rămână la club, în condițiile în care el nu mai dorea să continue. Acest lucru se reflectă în jocul polonezului, care arată exact ca un jucător care este pe teren doar din obligație nu din pasiune sau din dragoste pentru clubul la care evoluează.

Ce mi se pare în continuare îngrijorător la Bayern este faptul că primesc gol aproape în toate meciurile, iar acest lucru spune ceva despre o echipă.

O să vă înșir toate meciurile pe care le-a jucat Bayern de la începutul campionatului până acum, iar concluziile le puteți trage și voi.

  • Bayern-Hoffenheim 3-1
  • Stuttgart-Bayern 0-3
  • Bayern-Bayer Leverkusen 3-1
  • Schalke-Bayern 0-2
  • Bayern-Augsburg 1-1
  • Hertha-Bayern 2-0

În 6 etape a primit nu mai puțin de 5 goluri. Personal, mi se pare mult pentru Bayern, care ne obișnuise să primească până în 15 goluri în tot campionatul.

Bineînțeles, că tot ei rămân favoriții la câștigarea campionatului și sunt destul de sigur că și anul acesta vor câștiga Bundesliga, dar dorința cea mai mare a lor este să câștige Champions League, unde va fi foarte greu dacă nu se va schimba ceva în abordarea lor.

Ca să nu uit să spun ceva și despre Hertha Berlin vă invit să vă uitați la câteva meciuri de-ale lor, pentru că joacă un fotbal frumos și jucătorii lor Duda și Ibisevic, care au marcat și cu Bayern sunt golgheterii campionatului. Duda are 5 goluri, iar bosniacul Ibisevic are 4 goluri marcate.

Hertha BSC vs FC Bayern Munich, Berlin, Germany - 28 Sep 2018

În plus, Hertha joacă pe unul dintre cele mai spectaculoase stadioane din lume. Iată câteva o poză:

olympiastadion-berlin

Nu uita să urmăriți Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Te invit să citești și analiza meciului dintre FCSB și Unirea Alba Iulia.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: