Ligue 1

Bilanțul primelor experimente ale lui Thomas Tuchel

Thomas Tuchel, antrenorul lui PSG, a încercat deja mai multe sisteme de joc față de sezoanele precedente. Adesea dictate de carențele jucătorilor săi, ele încă nu au fost foarte concludente, cel puțin până în momentul de față.

Apărarea cu 3 fundași, încă nu este dezvoltată

Deși în perioada de pregătire, PSG a jucat de fiecare dată cu 3 fundași, faptul că au primit foarte multe goluri l-au determinat pe Tuchel să renunțe la această formă de defensivă pentru meciurile din campionat.

Din 4 meciuri jucate în campionat, plus Supercupa câștigată cu AS Monaco, PSG a folosit o singură dată apărarea cu 3 fundași, în rest a jucat mai mult sistemul 4-3-3 sau 4-2-3-1.

Singurul meci pe care PSG l-a jucat în campionat cu formația 3-4-3, a fost în victoria de pe teren propriu cu Angers, scor 3-1.

Iată statisticile acelui meci :

3-4-3

Deși lui Tuchel îi place sistemul 3-4-3, PSG joacă mai bine în sistemul 4-3-3

Este destul de greu pentru noul antrenor al lui PSG să schimbe tactica, unei echipe care a fost obișnuită de-a lungul timpului să joace în sistemele 4-2-3-1 sau mai ales 4-3-3.

Chiar și în acest sezon de fiecare dată când jucătorii lui PSG au revenit la sistemul 4-3-3, a părut că echipa are o altă plăcere de a aborda partida. Cel mai relevant exemplu este Supercupa câștigată cu 4-0.

Iată diferența dintre tactica pe care o dorește Tuchel și tactica cu care sunt obișnuiți jucătorii. Să ținem cont și de adversar, Angers nu este Monaco 😀

Iată statistica meciului cu AS Monaco, scor 4-0:

4-3-3

Concluzie :

Chiar dacă PSG obține victorii pe bandă rulantă, multe dintre ele se datorează jucătorilor de geniu precum Di Maria, Cavani, Neymar și Mbappe. Tactica lor încă nu este bine definită, defensiva lor nu este pusă la punct, dar cred că dacă Thomas Tuchel va reuși să facă ceea ce își propune, PSG va tinde să fie o echipă totală și foarte spectaculoasă.

tuchel-coach-psg

Nu uita să urmărești Primul 11 pe Facebook, Instagram și pe Youtube .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: