Special

Ce este Uefa Nations League și la ce ne ajută ?

Am tot auzit în aceste zile întrebarea <ce este Uefa Nations League și la ce ne ajută pe noi această competiție>.

Din păcate, nimeni din cadrul FRF sau măcar de la televiziunile sportive din țară nu oferă un răspuns la această întrebare. De ce? Poate pentru că habar n-au și pentru că mulți dintre aceștia nu fac nici măcar minimul efort de a da un search pe „goagăl”.

Ba chiar mai mult, un domn de la emisiunea DigiSport de ieri seară, ne explica nonșalant că nu contează la nimic această competiție și că „valoroasa” noastră națională de fotbal trebuie să se pregătească pentru preliminarii și nu pentru mărunțișuri ca această competiție.

Acestea fiind spuse, îmi voi sacrifica pauza de prânz de la serviciu pentru a vă explica ce este Nations League și  la ce ne poate ajuta.

Ce este Uefa Nations League ?

În primul rând, trebuie să știm că Nations League va înlocui meciurile amicale cu care eram obișnuiți până nu demult, dar echipele vor fi împărțite în grupe de câte 4 echipe de valoare egală. Echipele se vor bate pentru a-și câștiga grupa, iar apoi pentru a câștiga seria. Câștigătoarele de serii au locul garantat la Euro 2020, asta daca nu și-au obținut deja calificarea pe ruta grupelor preliminare (sistemul clasic de calificare).

liga-das-naes

Trebuie să mai știm că se poate promova într-o grupă valorică mai bună, dar se poate și retrograda.

Primul loc în grupă primește ceva ?

În afară de șansa de a câștiga seria, există și premii în bani, care sunt foarte bine veniți. Iată care sunt premiile :

€1,500,000 pentru grupa A

€1,000,000 pentru grupa B

€750,000 pentru grupa C

€500,000 pentru grupa D

Cum arată trofeul și mingea oficială ?

Concluzie

Uefa Nations League va fi o competiție foarte importantă, în care premiile și oportunitățile îi vor răsplăti pe cei care au tras din greu.

Nu este deloc o competiție de mâna a doua, cum au lăsat să se înțeleagă niște analiști sportivi, poate abia treziți după o noapte lungă în care au tras din greu la sticle de diferite conținuturi.

Nu uita să urmărești Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: