Ligue 1

Cartea minune care a ajutat-o pe Lyon să ajungă în semifinale

Marcelo este unul din motivele pentru care Olympique Lyon a ajuns atât de departe în Champions League.

Fundașul brazilian a explicat de ce nu e speriat de Bayern Munchen și a povestit cum își motivează colegii pentru duelul cu campioana Germaniei, dar a vorbit și despre cartea care a ajutat-o pe Lyon să ajungă în semifinalele UCL.

Marcelo Guedes. Sursă foto: goal.com
Marcelo Guedes. Sursă foto: goal.com

Încurajările lui Marcelo îanintea duelului cu Bayern Munchen

Marcelo Guedes este fundașul lui Lyon din 2017, atunci când a fost adus pentru 7.000.000 de euro de la Beșiktaș Istanbul.

Din acel moment, Marcelo a devenit unul dintre jucătorii de bază și este unul dintre căpitanii formația lui Rudi Garcia.

Acum, Marcelo a vorbit despre cum își încurajează colegii înainte de duelul cu Bayern Munchen și arată o adevărată mentalitate de câștigător, ceea e foarte bine pentru Lyon:

În urmă cu o săptămână, stăteam pe bancheta din spate a autocarului și așteptam să ajung pe stadionul lui Juventus, unde lumea deja ne vedea eliminați.

Mi-au trecut multe prin cap atunci. Aveam un avantaj de 1-0, dar înfruntam Juventus. Ei tocmai își câștigaseră al noulea titlu consecutiv din Serie A, iar nouă ni s-a întrerupt campionatul definitiv din cauza pandemiei de coronavirus. Înțeleg de ce oamenii ne vedeau ca și eliminați, dar noi suntem altfel.

Ce lumea nu știa era faptul că eu am citit o carte despre finanțe”.

Marcelo Guedes. Sursă foto: goal.com
Marcelo Guedes. Sursă foto: goal.com

Cartea minune

„Știu că sună nebunesc, dar sunt convins că această carte ne-a ajutat să ajungem aici.

În prezent studiez economie și finanțe, iar cartea se numea „The Millionaire Real Estate Agent”, scrisă de Gary Keller.

Una dintre cele mai importante lecții din carte este aceea să țintești cât mai sus, pentru a atinge lucruri de care nu credeai că ești capabil să le faci”, a continuat Marcelo.

„În timp ce o citeam mi-am dat seama de o chestie. Dacă aceste lucruri erau adevărate în finanțe de ce nu s-ar aplica și în fotbal? De multe ori, e o mare diferență în a spune că poți să învingi formații mai bune decât tine și să crezi cu adevărat că poți să faci asta.

M-am dus imediat la băieți și le-am spus ce am citit. Le-am spus că s-au văzut multe lucruri inexplicabile în fotbal și de ce să nu fim și noi unul dintre aceste exemple.

Le-am spus să își imagineze cum e să o bați pe Juventus și cum ar fi să câștigăm Champions League. Sună nebunește? Poate, dar să nu uităm că Lyon e un club mare, care a făcut performanță la cel mai înalt nivel de-a lungul anilor, deci de ce să nu se poată”, a mai declarat fundașul lui Lyon.

Discuția cu Memphis Depay

„M-am dus după la Memphis, îl cunosc de când era un puști la PSV și știu că are un caracter puternic. I-am spus din nou tot ce am citit și mi-a dat dreptate, mi-a zis că trebuie să câștigăm trofeul anul acesta.

Uneori e mai bine să avem mințile cu toții limpede și să începem să ni le pierdem pe teren împreună, la modul bun și asta s-a întâmplat.

La câte emoții am avut cu Juventus nici nu ne-am mai gândit ce va fi cu Manchester City, partidă peste care am trecut de parcă pluteam pe apă”, a mai spus Marcelo Guedes.

Memphis Depay. Sursă foto: goal.com
Memphis Depay. Sursă foto: goal.com
  • 33 de ani a împlinit Marcelo Guedes pe 20 mai

Îți recomand articolul despre povestea lui Alphonso Davies.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: