Bundesliga

Povestea lui Alphonso Davies

Asta e povestea lui Alphonso Davies, o poveste perfectă pentru toți cei care se îndoiesc de ei înșiși. Fundașul canadian al lui Bayern Munchen este revelația sezonului, iar acum are șansa, la doar 19 ani, să joace prima finală Champions League.

Primul 11 vă prezintă de unde a pornit tot traseul făcut de Davies pentru a ajunge un adevărat star, într-o formație deja plină de vedete, ca la Bayern Munchen.

Povestea lui Alphonso Davies. Sursă foto: goal.com
Povestea lui Alphonso Davies. Sursă foto: goal.com

Povestea lui Alphonso Davies

Povestea lui Alphonso Davies începe la vârsta de 14 ani, atunci când tânărul canadian semna cu Vancouver Whitecaps. Era un moment crucial în cariera sa, dar el nu se simțea încă pregătit:

„La 14 ani eram un puști foarte timid, nu spuneam prea multe, preferam să mă retrag și să stau cu gândurile mele. Mutarea la 14 ani, la Vanvouver Whitecaps m-a afectat destul de mult, pentru că a trebuit să-mi las în spate familia.

La început parcă nu-mi ieșea nimic, dar antrenorii au avut încredere în mine, așa că am fost promovat la echipa U-18, unde lucrurile s-au complicat tot mai mult”.

„Am tras din greu și am fost promovat la echipa mare! Eram ceva de genul WOW, chiar fac pasul ăsta. Acolo gândurile mele m-au lovit ca de un zid. Am fost copleșit de ce mi se întâmpla și nu reușeam să fac nimic bine.

Pasele nu erau bune, nu anticipam rapid ce se va întâmpla în meci și nu aveam nici prea multă forță. Îmi pierdusem încrederea în mine”, a mai spus Davies.

Alphonso Davies la Vancouver Whitecaps. Sursă foto: goal.com
Alphonso Davies la Vancouver Whitecaps. Sursă foto: goal.com

„Cum puteam să ajung un star dacă veneam din Canada?”

„M-am îndoit mult de calitățile mele, chiar dacă ziarele vuiau în jurul meu despre faptul că eram speranța fotbalului canadian. Mă tot întrebam cum pot să ajung un star al fotbalului dacă eu provin din Canada, majoritatea jucătorilor talentați fiind din Europa, America de Sud și Africa.

Cum pot eu, un puști din Edmonton, unde hockeyul e la mare preț, să ajung să mă compar cu fotbaliștii de talie mondială”, se întreba mereu retoric Alphonso Davies.

„Trăind în Edmonton e total diferit față de a trăi în Rio De Janeiro, de exemplu, e ca și cum ai trăi într-un frigider uriaș. În septembrie începe să ningă, iar toate terenurile de fotbal sunt impracticabile din cauza cantității mari de zăpadă”, a mai spus Davies.

S-a născut într-o tabără de refugiați din Ghana

„Sunt un băiat născut într-o tabără de refugiați din Ghana din părinți libanezi, așa că a fost complicat să mă adaptez la frigul din Canada. Când eu și familia mea am văzut prima dată zăpadă, am început să facem niște poze foarte tari, haha.

În continuare nu-mi place iarna, chiar dacă am trăit în Canada mulți ani”, a mai mărturisit Alphonso Davies.

„Totuși, m-am adaptat destul de repede și mi-am găsit mulți prieteni. Eram un puști slăbănog, dar amuzant și cred că toată lumea se simțea bine cu mine”, a mai spus Alphonso Davies.

Alphonso Davies copil. Sursă foto: goal.com
Alphonso Davies copil. Sursă foto: goal.com

Transferul la Bayern

„În copilărie visam să fiu fotbalist sau actor, mă visam pe marile scene ale lumii, fie scenă de teatru, fie teren de fotbal…dar fotbalul a fost mereu pe primul loc 😂. Tata juca fotbal pentru o echipă de amatori din Edmonton și se uita în fiecare săptămână la meciurile lui Chelsea.

Am vrut neapărat să ajung în Europa să joc fotbal la cel mai înalt nivel, iar oferta primită de la Bayern Munchen m-a amețit complet. Nu-mi venea să cred ce se întâmplă, nici n-am stat pe gânduri și deja mă apucasem să fac bagajele către Germania.

Stau mereu și-mi amintesc cum de la un puști care nu avea încredere în el am ajuns la nivelul la care sunt. Acesta e sfatul meu pentru toți tinerii, să aibă încredere în ei”, a declarat Alphonso Davies.

Alphonso Davies. Sursă foto: goal.com
  • 19 ani a împlinit Alphonso Davies pe 2 noiembrie
  • 60.000.000 de euro este cota sa de piață, conform transfermarkt.com

Îți recomand articolul despre mesajul lui Marcelo pentru Alphonso Davies.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: