Ligue 1

Ce mai face Hatem Ben Arfa

A fost considerat unul dintre cei mai talentați tineri francezi din istorie. Din păcate, atitudinea și stilul de viață pe care îl trăia l-au adus la nivelul unor fotbaliști obișnuiți, deși putea fi un adevărat star.

Ce mai face Hatem Ben Arfa

hatembenarfa-cropped_yoduplwgwhmd1g7eq9luqcv2i

„Semăna cu Messi, îl vedeam făcând lucruri aproape imposibile, dar nu a făcut alegeri bune în carieră”, declara Karim Benzema pentru Le Parisien în 2015.

La vârsta de 21 de ani, lucrurile au luat o turnură decisivă în cazul lui Ben Arfa, atunci când s-a certat cu patronul lui OL și l-a amenințat cu moartea. Imediat după scandal, Hatem a fost vândut la Marseille.

Pe Velodrome, forma lui bună a continuat, dar direct proporțional cu atitudinea sa. Într-o zi a fost supărat că este ținut pe banca de rezerve și a refuzat să intre pe teren atunci când i-a cerut antrenorul.

În cele din urmă a plecat în Anglia, La Newcastle, unde a avut un start de sezon fenomenal, până când Nigel de Jong i-a rupt piciorul, ceea ce l-a ținut în afara terenului timp de 6 luni.

La revenire, lucrurile nu au mers la fel de bine, iar Steve Bruce, antrenorul lui Newcastle a declarat că este inadmisibil ca unii fotbaliști să aibă atât de mult talent și să-l irosească degeaba. Bruce l-a ironizat și a spus că până și portarul advers alerga mai repede decât Ben Arfa.

hatem-ben-arfa

După un an admirabil la Nice, Ben Arfa a prins transferul la PSG, ceea ce putea fi revitalizarea carierei lui, dar din nou francezul a dezamăgit.

„Încetează să te crezi Messi și joacă fotbal!”, i-a transmis Unai Emery lui Hatem, dar el nu a vrut și a plecat de la club, după ce a depus o plângere împotriva lor.

Ben-Arfa

În prezent, a ajuns la 33 de ani și evoluează la Bordeaux, care poate fi ultimul „tren” din cariera sa.

Îți recomand articolul despre povestea din spetele ghetelor norocoase ale lui Jack Grealish.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

%d blogeri au apreciat: