Special

Ce s-a întâmplat cu Alexandre Pato

Alexandre Pato a fost unul dintre cei mai promițători jucători brazilieni din ultimul deceniu, însă cariera lui a luat o turnură neașteptată.

În 2008, Alexandre Pato semna cu AC Milan și toate planetele păreau aliniate în dreptul lui pentru a face performanță la cel mai înalt nivel.

Alexandre Pato. Sursă foto: goal.com
Alexandre Pato. Sursă foto: goal.com

Ce s-a întâmplat cu Alexandre Pato

Chiar la debutul său în tricoul lui AC Milan, Pato a reușit să înscrie un gol împotriva lui Napoli, iar fanii „rossoneri” erau în extaz de puștiul minune adus din Brazilia.

Avea viteză, tehnică și precizie, trei atribute care cântăreau enorm în fotbalul mondial și care contează și în acest moment.

La șase luni de la transferul lui Pato la AC Milan, Kaka avea să semneze cu Real Madrid și să lase un gol greu de acoperit.

Alexandre Pato a fost văzut de mulți specialiști potențialul înlocuitor al lui Kaka, însă presiunea a fost prea mare pentru un fotbalist atât de tânăr.

Și de parcă presiunea nu era de ajuns, Pato a suferit și mai multe accidentări, care l-au ținut departe de teren.

  • 10 goluri în 27 de selecții are Alexandre Pato pentru naționala Braziliei
Alexandre Pato. Sursă foto: goal.com
Alexandre Pato. Sursă foto: goal.com

Zlatan, un alt obstacol

Pato a fost trimis de șefii lui AC Milan în Texas, SUA, pentru a-și face un control amănunțit, dar când a revenit pe teren, a fost obligat să înfrunte un alt obstacol mare, și anume Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic a semnat primul contract cu AC Milan în 2010, iar postul de titular al lui Pato nu mai era deloc sigur, pentru că atacantul suedez avea un randament excepțional.

Ulterior, Pato și-a pierdut și încrederea în el, iar faptul că a avut o relație cu fiica lui Silvio Berlusconi, terminată cu o despărțire, nu l-a ajutat deloc.

În 2013, a primit „butoiul cu aur”, premiu pentru cel mai slab fotbalist din Serie A.

De-a lungul anilor, Pato a mai jucat la Chelsea, Villarreal, Tianjin Tianhai și Corinthians.

În prezent, Alexandre Pato evoluează în Brazilia, la Sao Paulo, iar în sezonul recent încheiat a înscris 4 goluri și a oferit 2 pase de gol, în 13 partide.

  • 4.800.000 de euro este cota de piață a lui Alexandre Pato, conform transfermarkt.com
  • 30 de ani a împlinit Alexandre Pato pe 2 septembrie

Îți recomand articolul despre Josip Ilicic, care a fost înșelat de soție și vrea să se lase de fotbal.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: