Special

Ce s-a întâmplat cu Eder, cel care aducea trofeul european pentru Portugalia

Eder și-a trăit momentul de glorie în minutul 112 al finalei Campionatului European dintre Portugalia și Franța, 1-0, chiar acasă la „cocoșii galici”.

Abia intrat pe teren, Eder reușea să înscrie golul care aducea primul trofeu important în vitrina lusitanilor.

Acum, la mai bine de 4 ani de la acel moment, Eder evoluează în Rusia, la Lokomotiv Moscova, dar nu este unul dintre titularii de drept din formația lui Marko Nikolic.

Eder. Sursă foto: goal.com
Eder. Sursă foto: goal.com

Ce s-a întâmplat cu Eder

În momentul în care Eder era eroul naționalei Portugaliei, acesta evolua chiar în Franța, la Lille, iar aceștia l-au cedat în 2018, pentru doar 500.000 de euro în Rusia, la Lokomotiv Moscova.

De-a lungul timpului, Eder a reușit să înscrie 14 goluri și a oferit 4 pase decisive în 106 meciuri pentru Lokomotiv Moscova, dintre care o reușită a fost realizată în actualul sezon de Champions League, în egalul cu Red Bull Salzburg, 2-2.

Eder. Sursă foto: goal.com
Eder. Sursă foto: goal.com

Un alt lucru important de notat despre el, este faptul că are doar 5 reușite la naționala Portugaliei, dar cu una dintre aceste reușite a reușit să aducă un trofeu, ceea ce este destul de impresionant.

Totodată, legat de naționala Portugaliei, ultimul său meci acolo a fost în urmă cu doi ani, pe 20 noiembrie, când prindea 3 minute într-o partidă cu Polonia, 1-1.

  • 1.000.000 de euro e cota de piață a lui Eder, conform transfermarkt.com
  • 32 de ani a împlinit Eder pe 22 decembrie

Îți recomand articolul despre povestea din spetele ghetelor norocoase ale lui Jack Grealish.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: