Ligue 1

Ce s-a întâmplat cu Renato Sanches, fostul „golden boy” al Europei

Renato Sanches, fostul „golden boy” de la Bayern Munchen, a fost transferat în vara trecută de la campioana Germaniei la Lille.

Francezii au plătit 25.000.000 de euro pentru transferul tânărului portughez. Mijlocașul nu a reușit să se impună la Bayern, deși era văzut unul dintre cei mai promițători fotbaliști din lume.

Renato Sanches. Sursă foto: goal.com
Renato Sanches. Sursă foto: goal.com

Ce s-a întâmplat cu Renato Sanches

Renato Sanches a vorbit despre eșecul său la Bayern Munchen, deși bavarezii au plătit o sumă imensă pentru a-l aduce de la Benfica Lisabona, și anume 35.000.000 de euro.

Mijlocașul portughez crede că vârsta fragedă pe care o avea în acea perioadă, dar și singurătatea i-au pus probleme: „Transferul meu la Bayern? Nu am fost pregătit pentru așa ceva, deodată m-am simțit singur, nu mai eram lângă familia mea. Am fost prea tânăr la acea vreme”

Bavarezii au sperat ca Sanches să își recapete forma de altădată și l-au împrumutat un sezon în Premier League, la Swansea.

Din nefericire pentru el, a suferit o accidentare, care l-a ținut mai multe luni depart de teren și a jucat doar 15 partide în care nu a reușit să înscrie niciun gol și în care nu s-a făcut deloc remarcat.

Renato Sanches. Sursă foto: goal.com
Renato Sanches. Sursă foto: goal.com

Lille poate fi șansa lui de a-și relansa cariera

Odată cu transferul la Lille, Renato Sanches speră să-și relanseze cariera și să redevină fotbalistul fenomenal, de pe vremea când juca la Benfica Lisabona.

Portughezul a debutat pentru vicecampioana Franței în etapa 2 din Ligue 1, în meciul pierdut 0-2 cu Reims și a jucat 20 de minute în ultima partidă din campionat, câștigată de echipa lui pe teren propriu cu Angers.

„A fost dorința mea să joc la Lille. Sunt foarte fericit , am fost foarte bine primit și sper ca totul să meargă bine pentru mine”, a declarat Renato Sanches inediat după ce a semnat cu vicecampioana Franței.

Îți recomand articolul despre răzbunarea perfectă a lui Alphonso Davies.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: