Special

Eliud Kipchoge, atletul care a alergat maratonul în mai puțin de două ore. Făcea 2 mile doar pentru a ajunge la școală

Eliud Kipchoge a intrat în istoria atletismului, pentru că este primul sportiv care reușește să alerge un maraton în mai puțin de două ore.

Atletul din Kenya și-a bătut propriul record mondial, pe care l-a stabilit la anul trecut la Berlin, când a scos 2h 1 min și 39 de secunde. Eliud a reușit să scoată 1h 59 min și 40 de secunde, însă rezultatul său nu va fi omologat, pentru că nu era o competiție oficială.

Eliud Kipchoge. Sursă foto: skysports.com
Eliud Kipchoge. Sursă foto: skysports.com

Eliud Kipchoge, atletul care a alergat maratonul în mai puțin de 2 ore

Eliud Kipchoge este un atlet din Kenya, care a devenit celebru în lume pentru rezultatele impresionante pe care le obține la competiții.

Medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, Eliud a fost nevoit să treacă prin multe momente dure în viață până să ajungă la statutul de vedetă pe care îl are acum.

Atletul care a alergat în mai puțin de două ore maratonul a fost crescut de mama sa și nu-și cunoaște tatăl, pe care îl știe doar din fotografii.

În copilărie alerga aproximativ 2 mile zilnic pentru a ajunge la școală, dar acest impediment nu l-a descurajat în drumul lui către glorie.

„A fi atlet nu se rezumă doar la picioare. Cel mai important pentru mine este să alerg cu inima și cu mintea limpede pentru a-mi depăși limitele”, declara Eliud în 2016, după ce a obținul medalia de aur la Rio.

Eliud Kipchoge. Sursă foto: skysports.com
Eliud Kipchoge. Sursă foto: skysports.com

I-a plăcut să meargă la școală

Chiar dacă era nevoit să alerge zilnic 2 mile pentru a ajunge la școală, Eliud a fost atras de a învăța lucruri noi, iar faptul că mama sa are meseria de profesoară este încă un argument în plus pentru dorința lui de a învăța:

„Am fost un elev foarte bun. Mi-a plăcut școala. Am muncit întotdeauna din greu și am dat tot ce era mai bun din mine. Aceste principii le-am luat cu mine și în cariera de atlet profesionist și m-au ajutat foarte mult”.

„Sunt cel mai fericit om din lume că am reuşit să alerg sub două ore pentru a-i inspira pe oameni, pentru a le spune că fiinţa umană nu are limite.

Este o sursă de inspiraţie pentru mulţi, sunt foarte mândru. Este un moment istoric, nu s-a mai întâmplat niciodată şi este posibil să nu se mai poată repeta în viaţa mea”, a declarat atletul imediat după rezultatul extraordinar pe care l-a obținut la Viena.

Eliud Kipchoge. Sursă foto: skysports.com
Eliud Kipchoge. Sursă foto: skysports.com

Eliud Kipchoge este unul dintre cei mai iubiți atleți din Kenya și va fi pentru mult timp inclus în topurile recordurilor mondiale la atletism.

De-a lungul timpului, el a mai obținut o medalie de argint la Jocurile Olimpice din 2008, de la Beijing și o medalie de bronz la Jocurile Olimpice din 2004, de la Atena.

  • 34 de ani a împlinit Eliud Kipchoge pe 5 noiembrie

Îți recomand articolul despre răzbunarea perfectă a lui Alphonso Davies.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: