Special

Cine este diamantul de la Aston Villa, care a fost refuzat de FCSB

Aston Villa a completat transferul jucătorului de la Club Brugge, Wesley Moraes, care a semnat un contract valabil pe 5 ani.

Aston Villa, echipă care a revenit în Premier League, după ce a câștigat finala play-off-ului, împotriva lui Derby County, anunță o campanie de transferuri foarte interesantă în această vară, iar transferul brazilianului a fost făcut pe o sumă record pentru Villa și anume 25 de mil. de Euro.

Cel mai răsunător transfer de până acum, făcut de Aston Villa a fost transferul internaționalului englez, Darren Bent, în 2011, pentru 20 de mil. de Euro.

Pe lângă faptul că Moraes este cel mai scump transfer din istoria lui Villa, este și primul brazilian din istoria clubului, iar acest lucru nu poate decât să-i bucure pe fani, care déjà și-au pus mari speranțe în el.

Aventura către Belgia

În 1996 Wesley Moraes s-a născut în Brazilia, într-o localitate de lângă Rio De Janeiro, Juiz de Fora. La vârsta de 13 ani, acesta era legitimat la echipa locală Itabuna Esporte Club, iar la 19 ani a prins transferul vieții, către Europa, semnând cu formația slovacă Trencin. La Trencin nu a apucat să stea foarte mult, deoarece forma sa și cele 2 goluri marcate în preliminariile Champions League contra FCSB-ului, l-au adus rapid în ochii scouterilor.

Club Brugge s-a mișcat repede și a plătit 1 million de Euro pentru a-l aduce pe brazilian în prima ligă din Belgia. Wesley a înscris la debut, într-o victorie răsunătoare, 6-0 cu Westerlo, dar chiar și așa, primul său sezon în Belgia nu a fost spectaculos.
În sezonul recent încheiat, Moraes a „explodat”, marcând 17 goluri și reușind 10 pase decisive.

Cariera sa la Club Brugge, a fost marcată de multe evenimente fericite. În toată această perioadă, a câștigat 2 titluri de campion și 2 cupe, iar în sezonul 2017-2018, a fost desemnat cel mai bun tânăr fotbalist din campionatul Belgiei.

Antrenorul lui Brugge, Ivan Leko, nu are niciun dubiu în privința calităților fostului său jucător :

„Sunt sigur că Wesley este la nivelul la care poate juca în Premier League. El poate fi mândru de ceea ce a realizat în ultimul an. Munceşte din greu şi este recompensat, dar ca să joci în Premier League trebuie să munceşti foarte mult în ficare zi”.

Mesajul emoționant al lui Wesley Moraes la despărțirea de Brugge

„Am dat totul aici timp de trei ani, dar Club Bruges a făcut totul pentru mine. Nu voi uita niciodată de Club Brugge. Faptul că o să merg într-un campionat mai puternic în curând este tot datorită clubului. Am învățat foarte mult aici în acești trei ani.”

Fanii lui Aston Villa așteaptă cu nerăbdare să-l vadă pe brazilian la treabă, iar mulți dintre ei îl compară deja cu fostul lor atacant, care a venit tot din campionatul Belgiei, Christian Benteke.

Îți recomand articolul despre mesajul meu transmis băieților de la U21.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: