Fără categorie

Copilărie în simfonie de grenade. Povestea lui Luka Modric

Luka Modric este unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume și singurul care a reușit să primească un Balon de Aur în ultimii 10 ani, întrerupând șirul de premii primite de Cristiano Ronaldo și Lionel Messi.

Totuși, viața lui Modric nu a fost întotdeauna atât de bună, ci a avut parte de momente tragice în copilărie, iar nimeni nu-i dădea șanse să ajungă fotbalist.

Luka Modric copil. Sursă foto: goal.com
Luka Modric copil. Sursă foto: goal.com

Povestea lui Luka Modric

Luka Modric la doar 6 ani trăia una dintre primele drame ale vieții când bunicul său a fost împușcat. El împreună cu familia sa au trăit într-o zonă de război, unde sunetul cald al copilăriei era înlocuit de gloanțe și grenade, iar casa lor a fost incendiată.

Firea lui timidă, dar și fizicul său mai firav erau adesea motive pentru care antrenorii săi de la juniori să-i spună că nu va putea juca niciodată fotbal.

Astfel, el a fost nevoit să părăsească orașul natal, Zadar, și s-a mutat într-un hotel, alături de membrii familiei, devenind astfel cu toții refugiați într-o zonă de război, iar tatăl său a intrat în armată.

Un angajat al hotelului în care a stat Modric la acea vreme a spus că „a spart mai multe geamuri din hotel decât bombele. Juca fotbal non-stop pe holuri”.

Luka Modric copil. Sursă foto: goal.com
Luka Modric copil. Sursă foto: goal.com

„Prima pereche de apărători a fost cu Ronaldo”

Luka nu s-a lăsat descurajat și a început să joace cu o pereche de apărători din lemn, făcute de tatăl său. „Prima mea pereche de apărători avea o poză cu Ronaldo pe ele”, a spus Luka.

Modric a fost format la Dinamo Zagreb încă de la copii și juniori, din 1996, anul în care s-a apucat practic de fotbal. Restul e istorie. ✌🏻

Luka Modric. Sursă foto: goal.com
Luka Modric. Sursă foto: goal.com

Îți recomand articolul despre scăderea bruscă de formă a lui Ionuț Radu.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: