Intern

Cum a fost sezonul lui Ianis Hagi! De la agonie la extaz

Ianis Hagi este unul dintre cei mai în formă tineri fotbaliști români la ora actuală, iar ultimul sezon al său în străinătate a fost destul de zbuciumat.

Ianis Hagi. Sursă foto: digisport.ro
Cum a fost sezonul lui Ianis Hagi! De la agonie la extaz. Sursă foto: digisport.ro

Cum a fost sezonul lui Ianis Hagi

Totul a pornit de la transferul său la Genk, acolo unde părea că va reuși să se impună, dar în mod inexplicabil nu mai era folosit, deși nu avusese cifre rele.

Mijlocașul român a jucat și în grupele Champions League cu Genk, într-o grupă destul de grea cu Liverpool, Napoli și Red Bull Salzburg, formație care avea să ne surprindă pe toți cu Erling Haaland, ajuns la Borussia Dortmund între timp.

Mai mult decât atât, Ianis a fost foarte aproape să înscrie și primul său gol în Champions League, împotriva lui Napoli, dar șutul său a trecut puțin pe lângă poartă.

În 19 partide pentru Genk, Ianis Hagi a reușit să înscrie trei goluri și să ofere patru pase decisive, ceea ce nu este chiar rău, mai ales la primul său sezon în Belgia.

  • 21 de ani a împlinit Ianis Hagi pe 22 octombrie
Ianis Hagi la Genk. Sursă foto: digisport.ro
Ianis Hagi la Genk. Sursă foto: digisport.ro

Momentul declinului

Din păcate, belgienii de la Genk nu au fost convinși de potențialul lui Ianis Hagi, motiv pentru care nu l-au mai titularizat și au acceptat să-l transfere în iarnă în Scoția, la Rangers.

Nimeni nu mai înțelegea ce se întâmplă cu Ianis, mai ales că el nu a avut parte de amintiri plăcute nici la Fiorentina, acolo unde a fost ținut mai mult la Primavera.

Totul a fost ca un carusel emoțional pentru puștiul român, de la titular incontestabil în primele etape din Belgia, la rezervă obișnuită înspre finalul anului.

  • 10 prezențe are Ianis Hagi în naționala mare a României, pentru care nu a apucat încă să înscrie

Rangers, șansa lui Ianis

Totuși, în cazul lui Ianis putem spune că tot răul a fost spre bine, iar împrumutul la Rangers a fost exact declicul de care avea nevoie pentru a-și etala talentul, sub conducerea lui Steven Gerrard.

Ianis Hagi și Steven Gerrard. Sursă foto: skysports.com
Ianis Hagi și Steven Gerrard. Sursă foto: skysports.com

Încă de la primele meciuri la Rangers, Ianis i-a încântat pe fani, iar momentul când i-a convins pe șefii vicecampioanei Scoției să-l cumpere a fost în partida tur cu Braga, din „16-imile” Europa League, când a dat o „dublă”, chiar în fața lui Trincao, mijlocaș cumpărat de Barcelona pentru 35.000.000 de euro.

Din acel moment, Ianis a devenit iubit de fanii lui Rangers, care au pus presiune pe șefi să-l cumpere definitiv, ceea ce s-a și întâmplat.

Conducerea lui Rangers a plătit nu mai puțin de 3.500.000 de euro pentru a-l aduce de la Genk.

În actualul sezon la Rangers, Ianis Hagi a înscris 3 goluri și a dat 2 pase de gol în 12 meciuri, campionatul Scoției oprindu-se odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Totuși, sezonul său nu este gata și chiar dacă Scottish Premiership va începe în luna august, Ianis mai are de jucat manșa retur a „optimilor” Europa League cu Bayer Leverkusen, „farmaciștii” impunându-se cu 3-1 în tur.

Cele două goluri în poarta lui Tătărușanu

Înainte de startul noului sezon din Scoția, Rangers a disputat un amical de lux în compania lui Olympique Lyon, iar Ianis Hagi și Ciprian Tătărușanu au fost titulari.

Tânărul mijlocaș român a înscris o „dublă” împotriva portarului naționalei, iar scorul final al meciului a fost chiar 2-0, fanii lui Rangers fiind în extaz pentru că șefii clubului au făcut un efort financiar pentru a-l aduce definitiv pe „Ibrox”.

Ianis Hagi la Rangers. Sursă foto: digisport.ro
Ianis Hagi la Rangers. Sursă foto: digisport.ro
  • 4.500.000 de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi, conform transfermarkt.com

Îți recomand articolul despre povestea de viață a lui Dani Alves.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: