Intern

Cum se schimbă părerea oamenilor la 180 de grade în câteva secunde

Salutare! Am vrut și eu să scriu câte ceva despre meciul dintre CFR și Dinamo Zagreb, 2-2, dar nu despre partida în sine, ci despre felul interesant în care oamenii își pot schimba părerea la 180 de grade în câteva secunde.

Schimbarea părerii oamenilor la 180 de grade

Sar direct la faza penalty-urilor, nu vreau să scriu nimic despre meci, știm din articolul cu Academia de Fotbal al lui Dinamo Zagreb cât de bună e formația croată, așa că prea multe nu sunt de spus.

În schimb, văd tot felul de oameni care încep să se întrebe și să se frustreze cum Petrescu l-a pus pe Golofca să bată penalty-ul decisiv, care din păcate pentru fostul jucător al Botoșaniului era și cel care putea încheia confruntarea.

Oameni buni și pasionați ai fotbalului înțelegeți că la penalty-uri se poate întâmpla orice, nu vreau să iau apărarea nimănui, dar văd că aproape nimeni nu spune nimic despre faptul că CFR a jucat cu un om în plus din minutul 51 și că nu au reușit să-și domine adversarii. Nu, noi analizăm de ce l-a pus Petrescu să bată al 5-lea penalty pe Golofca.

Dar dacă ar fi dat gol, așa prost cum a bătut… dacă portarul sărea în colțul opus și mingea se strecura, ce s-ar fi spus? S-ar fi vorbit non-stop de inspirația lui Dan Petrescu să-l pună pe Golofca să bată, de curajul lui Golofca să bată, toată lumea l-ar fi înțeles pe Deac de ce nu a vrut el să fie cel care bate, nu?

Așa ar fi fost! Titluri imense cât casa pe Digi cu „Super-Dan Petrescu”, „Super-Pufi Bălgrădean”, că acum văd că unii îi reproșează și portarului că a apărat doar un penalty…nu e ok să știți. Chiar nu e ok.

La Dinamo Zagreb a executat superb un puști de 18 ani. Acum, probabil se spune cât de inspirat a fost Mamic, antrenorul croaților, dar dacă rata se vorbea de inconștiența lui, cel mai probabil sau de „Cum să pui un puști de 18 ani să bată, nu e întreg la cap?” 😂.

„Cei care au bătut, au fost cei care au vrut să bată penalty-urile”

Asta a spus Dan Petrescu după meci, supăr foc, evident, pe Deac în principiu și pe alții care nu au vrut să bată, cum a fost și Debeljuh care a avut cârcei sau ce a avut el.

Cum ar fi fost să bată CFR-ul și să iasă Dan Petrescu cu același discurs, dar cu un zâmbet larg pe față? Mai băga în seamă cineva ce spune el? Nu cred. S-ar fi făcut doar o mică știre, amărâtă, despre cum Petrescu i-a aruncat o „săgeată” lui Deac, atât.

Haideți să privim obiectiv și să nu ne mai lăsăm conduși de primul impuls. Ce trebuie să înțeleagă toată lumea este faptul că la penalty-uri oricine poate rata și oricine poate marca.

Cum Cristiano Ronaldo și John Terry au ratat penalty-uri în finala Champions League din 2008, așa și un nea Ilie de la Avântu Bârsana poate rata, păstrând proporțiile, evident 😄.

Îți recomand articolul despre fotbaliști care au împărțit vestiarul, dar care nu se suportă.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: