La Liga

De ce lui Yazid Zidane i se spune Zinedine

Știm cu toții că Zinedine Zidane este un antrenor de succes, iar ca jucător a fost absolut legendar, dar știați că în copilărie, toți prietenii lui din cartier îl strigau Yazid? Până și tatăl lui îl striga Yazid.

Zinedine Zidane în naționala Franței. Sursă foto: goal.com
Zinedine Zidane în naționala Franței. Sursă foto: goal.com

Cum a ajuns Yazid Zidane să fie numit Zinedine

De fapt, Zinedine este primul său nume, iar Yazid al doilea, Zinedine având o însemnătate superbă în limba arabă, și anume „frumusețea credinței”.

Familia Zidane provenea din imigranți algerieni care au venit în Franța și „Zizou” a crescut în Marseille, una dintre cele mai populate regiuni ale Franței de imigranți algerieni.

La Academia de Fotbal al lui Cannes i s-a spus prima dată Zinedine, conform buletinului, iar de atunci așa i-a rămas numele.

Smail, tatăl lui Zinedine Zidane lucra ca paznic de noapte, iar Malika, mama sa, lucra ca menajeră.

Părinții săi au fost primii care au început să-l strige Yazid, după al doilea nume.

Zidane a crescut într-un cartier rău famat, plin de crime și șomeri, dar părinții săi l-au învățat că în viața trebuie să muncești și să fi un om bun.

Golul splendid al lui Zinedine Zidane din finala Cupei Campionilor cu Bayer Leverkusen. Sursă foto: goal.com
Golul splendid al lui Zinedine Zidane din finala Cupei Campionilor cu Bayer Leverkusen. Sursă foto: goal.com

Modestia lui „Zizou”

Mai mult decât atât, „Zizou” a rămas și modest, chiar dacă a realizat atât de multe în cariera sa atât ca jucător, cât și ca antrenor.

El și-a păstrat până și aceeași prieteni din copilărie. Franck Gomez, unul dintre camarazii săi, a acordat un interviu în 2016 pentru VICE France, în care a vorbit despre relația lor de prietenie:

„În fiecare an, Yazid mă cheamă pe mine și pe alți trei foști colegi din copilărie să petrecem câteva zile în Madrid.

Ne duce să vedem antrenamentele echipei, după la un meci pe Bernabeu și seara ieșim la un restaurant. Dacă tu nu te schimbi deloc față de el, nici el nu se schimbă față de tine”.

Așadar, indiferent de câte premii, trofee sau performanțe a realizat Zinedine Zidane, el a rămas mereu același Yazid pentru familie și pentru prieteni.

Îți recomand articolul despre top 5 cele mai dubioase transferuri din ultimii 10 ani.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: