Special

5 dintre cele mai dubioase transferuri din ultimul deceniu

De-a lungul timpului, mai multe cluburi au făcut transferuri iresponsabile sau lipsite de orice fel de acoperire.

Totuși, fiind băiat bun 😈, am decis să vă prezint 5 dintre cele mai dubioase transferuri din ultimul deceniu, după umila mea părere.

5 dintre cele mai dubioase transferuri din ultimul deceniu

Pornim în forță topul 5 al celor mai dubioase transferuri din ultimul deceniu și includem mutarea lui Danny Drinkwater de la Leicester City la Chelsea, în schimbul sumei de 37.900.000 de euro.

Drinkwater a fost unul dintre oamenii de bază ai lui Leicester, în anul spectaculos al „vulpilor” când au cucerit titlul în Premier League, împotriva tuturor pronosticurilor.

Totuși, la Chelsea nu ar fi avut cum să joace sau să-și facă loc printre titulari, din simplul motiv că stilul de joc era cu totul altfel.

Ca atare, Danny a fost mult timp rezervă pe „Stamford Bridge”, iar în ultimii doi ani a fost împrumutat la Burnley și la Aston Villa, iar acum, din august, mijlocașul va reveni în formația lui Frank Lampard, dar cu siguranță va fi împrumutat din nou sau va fi vândut.

Danny Drinkwater. Sursă foto: apf.com
Danny Drinkwater. Sursă foto: apf.com

Kevin Prince Boateng la Barcelona

Da, Kevin Prince Boateng a fost împrumutat de Barcelona de la Sassuolo în a doua parte a sezonului 2018-2019. Toți fanii fotbalului au fost luați prin surprindere, mai ales că Prince Boateng nu mai avusese evoluțiile bune pe care le avea la AC Milan, prin 2010.

Șefii catalanilor și-au dat seama de gafa monumentală pe care au făcut-o abia după primul joc al mijlocașului din Ghana.

În total, Kevin Prince Boateng a strâns patru meciuri pe „Camp Nou”, dar nu a ieșit în evidență cu nimic.

Prince Boateng. Sursă foto: spox.com
Prince Boateng. Sursă foto: spox.com

Islam Slimani la Leicester

Islam Slimani este un atacant foarte bun, care a demonstrat că merită să joace la cel mai înalt nivel și a făcut partide foarte bune la Sporting Lisabona sau la AS Monaco.

Totuși, conducerea lui Leicester City l-a transferat pe atacantul algerian imediat după sezonul în care echipa a câștigat titlul, ca un potențial înlocuitor pentru Jamie Vardy, gândind un plan de viitor.

Din păcate pentru „vulpi”, Slimani nu a confirmat în Anglia și a fost împrumutat de-a lungul anilor la Newcastle, Fenerbahce și AS Monaco, el fiind în continuare jucătorul lui Leicester.

Islam Slimani. Sursă foto: leicestermercury.com
Islam Slimani. Sursă foto: leicestermercury.com

Gelson Martins la Ateltico Madrid

Gelson Martins este un jucător extraordinar, iar pentru publicul larg din România: e mijlocașul ăla rapid care îi întorcea pe toate fețele pe fundașii FCSB-ului în FCSB – Sporting 1-5.

El a fost transferat de Atletico Madrid total inutil, mai ales că tot în vara lui 2018 madrilenii l-au adus pe Thomas Lemar de la AS Monaco.

În cele din urmă, Gelson Martins, nemulțumit fiind de statutul său de rezervă a fost vândut pe 30.000.000 de euro în Franța, la AS Monaco.

Gelson Martins. Sursă foto: apf.com
Gelson Martins. Sursă foto: apf.com

Rickie Lambert la Liverpool

Vă mai amintiți de Rickie Lambert? A avut un sezon foart bun la Southampton în 2013, iar conducerea lui Liverpool a fost convinsă că el poate fi următorul Fernando Torres sau Luis Suarez 😂.

Evident, a fost o mega-greșeală făcută de conducerea „cormoranilor”, care a plătit 5.500.000 de euro pentru a-l aduce pe Labert pe „Anfield”.

Rickie Lambert. Sursă foto: liverpoolecho.co.uk
Rickie Lambert. Sursă foto: liverpoolecho.co.uk

În total, Lambert a jucat în 36 de meciuri pentru Liverpool, reușind să înscrie 3 goluri și să dea 2 pase decisive, iar în 2017 s-a retras din fotbal, perioada sa la Liverpool reprezentând apogeul carierei sale, cel puțin în amintirile lui, pentru că din punct de vedere fotbalistic, perioada petrecută la Southampton a fost mult mai prolifică.

Îți recomand articolul despre dieta lui Cristiano Ronaldo.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: