Premier League

Destinul lui Thiago Silva! În 2005 a avut tuberculoză și a fost salvat de soție: „Aveam nevoie de îngeri păzitori”

Thiago Silva este noul jucător al lui Chelsea, iar fostul căpitan al lui PSG are un trecut prin care multă lume nu ar fi supraviețuit.

Dar Silva nu numai că a supraviețuit, dar a și reușit să-și revină și să devină unul dintre cei mai buni fundași din lume, purtând mândru pe braț banderola de căpitan a Braziliei.

Thiago Silva la Chelsea. Sursă foto: chelsea.com
Thiago Silva la Chelsea. Sursă foto: chelsea.com

Destinul lui Thiago Silva! Cum a supraviețuit de tuberculoză

Abia transferat de la FC Porto la Dinamo Moscova în 2005, Silva s-a îmbolnăvit grav, contractând o formă rară de tuberculoză. „Dacă mai întârziam câteva zile, boala devenea incurabilă”,a dezvăluit fundaşul central, salvat miraculos de medici.

Extrem de contagios, a stat două luni în carantină, fără vizite. Telefonul şi Playstation i-au alinat suferinţa. O dramă, mai ales că nu ştia limba rusă.

„Comunica doar prin gesturi cu doctorii, a fost o perioadă oribilă”, a povestit Alexander dos Santos, unul dintre amicii din copilărie.

După alte 6 luni de terapie,Silva nu se vindecase, iar ruşii voiau să-l opereze şi să-i extirpe o parte din plămân, ceea ce i-ar fi pus capăt carierei.

L-a salvat Isabelle, soția sa, care s-a opus operației. Și a ales bine! Starea lui Thiago Silva a devenit din ce în ce mai bună, iar fundașul brazilian a putut să fie din nou pe picioare, după care a revenit la antrentele echipei.

„Aveam nevoie de îngerii mei păzitori. Mama și cu soția mea au fost cele mai apropiate persoane din viața mea”, a spus Silva.

Thiago Silva la Dinamo Moscova. Sursă foto: goal.com
Thiago Silva la Dinamo Moscova. Sursă foto: goal.com

Mama sa a fost convinsă să nu facă avort

Într-un reportaj realizat de TV Globo, Angela, mama lui Thiago Silva, a dezvăluit că s-a gândit mult timp dacă să facă avort sau nu. Angela avea deja doi copii, un băiețel și o fetiță, când a rămas gravidă cu Thiago.

Era convinsă că nu-și putea permite să crească încă un copil și deși nu iși dorea acest lucru, problemele financiare au dus-o cu gândul spre un avort.

“Stăteam în poala tatei și plângeam. Nu doream să fac avort, dar nu puteam să fac încă un copil. Tatăl meu nu m-a lăsat să fac acest păcat”, a spus mama lui Thiago Silva.

Thiago Silva la PSG. Sursă foto: goal.com
Thiago Silva la PSG. Sursă foto: goal.com

Îți recomand articolul despre nemulțumirea lui Paulo Dybala în legătură cu ratingurile de la FIFA.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: