Bundesliga

Drumul anevoios spre succes al lui Hansi Flick

Hansi Flick este în acest moment cel mai iubit antrenor al lui Bayern Munchen, iar el a intrat în istoria fotbalului după umilința administrată Barcelonei, 8-2.

Totuși, lucrurile nu au fost întotdeauna ca acum în viața lui Hansi Flick, iar antrenorul bavarezilor a avut un drum anevoios până a atinge succesul.

Hansi Flick. Sursă foto: goal.com
Hansi Flick. Sursă foto: goal.com

Drumul anevoios spre succes al lui Hansi Flick

Chiar dacă a venit din poziția de secund al echipei, obiectivele lui Hans Flick la Bayern Munchen au rămas cele obișnuite pentru tradiția și notorietatea clubului și anume titlul de campioană, Cupa Germaniei și trofeul Champions League.

În cariera de fotbalist, Hansi Flick a avut parte de momente frumoase, câștigând mai multe trofee alături de Bayern Munchen, însă accidentările l-au făcut să renunțe să mai joace fotbal la doar 28 de ani.

El și-a început cariera la SV Sandhausen, unde a evoluat timp de două sezoane (1983-1985), după care Hansi Flick a jucat la Bayern Munchen timp de cinci sezoane, în care a câștigat de patru ori Bundesliga și o Cupă a Germaniei.

Ultimele două sezoane și le-a petrecut la Koln, formație de la care s-a și retras.

Hansi Flick. Sursă foto: goal.com
Hansi Flick. Sursă foto: goal.com

A lucrat într-o bancă

Multă lume știe despre Hansi Flick că e o persoană calculată, dar nu multe persoane cunosc faptul că a lucrat într-o bancă, fiind funcționar la o sucursală.

Ba chiar mai mult, la 18 ani a refuzat o ofertă de la Stuttgart pentru a continua să lucreze la bancă, motivând că ar fi urmat să joace la echipa a doua și că a pus planul profesional pe primul loc, în cazul în care nu reușea în cariera de fotbalist, ca un back-up.

El întotdeauna s-a gândit la următorul pas pe care îl are de făcut. Chiar dacă era doar un copil, Flick avea să-și anticipeze bine ieșirea din lumea fotbalului și a pus accent și pe o pregătire profesională foarte bună, care l-a ajutat.

Ulterior el și-a creat și o firmă de echipament sportiv, în Bammental, un micuț oraș din Germania.

Cariera de antrenor

A început devreme pregătirile pentru a deveni antrenor, reușind să primească licența profesionistă în 2003, fiind primul din clasă, alături de Thomas Doll, fostul antrenor de la Hamburg sau Borussia Dortmund.

Flick a devenit antrenor în 2000 la Hoffenheim, punând bazele echipei care avea să promoveze ulterior în Bundesliga. A dus echipa din liga a 4-a în liga a treia, pentru ca apoi să fie în staff-ul lui Giovanni Trapattoni la Red Bull Salzburg.

În 2006, la doar o lună după ce Joachim Low a fost numit selecționer al Germaniei, Flick a devenit antrenorul său secund, alături de care a câștigat Cupa Mondială din 2014.

  • 54 de ani a împlinit Hansi Flick pe 24 februarie
Hansi Flick și Joachim Low. Sursă foto: goal.com
Hansi Flick și Joachim Low. Sursă foto: goal.com

Îți recomand articolul despre idolul lui Robert Lewandowski.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: