La Liga

Setien, dat afară de la Barcelona! Cine îi poate lua locul

Quique Setien și-a încheiat mandatul de antrenor al Barcelonei în cel mai urât mod posibil, adică după umilința dură primită de la Bayern Munchen, 2-8.

Șefii catalanilor nu au mai stat să analizeze nimic, ci l-au demis direct pe tehnicianul care preluase echipa de la Ernesto Valverde.

Quique Setien a fost dat afară de la Barcelona

Quique Setien și-a pecetluit soarta după umilința cu Bayern Munchen, dar chiar și dacă ar fi ratat calificarea la un scor mai mic tot ar fi fost dat afară, pentru că ultima speranță a catalanilor pentru acest sezon era trofeul Champions League.

Setien rămâne o umbră destul de mare în istoria Barcelonei, iar fanii vicecampioanei Spaniei încă se întreabă cum a fost ales el să preia frâiele echipei.

„Viitorul meu? Trebuie să reflectăm serios asupra a ceea ce s-a întâmplat după o astfel de umilință”, a spus Setien după meci referitor la viitorul său. Nu știu la ce mai avea nevoie de gândire, lucrurile erau clare, mai ales după ce Pique anunța că poate e momentul ca el și alți jucători vechi din vestiar să plece de la echipă.

Cine îi poate lua locul

În presa din Spania se zvonește din nou numirea lui Xavi pe postul de antrenor principal, dar rămâne de văzut dacă acesta va dori să mai rămână încă un sezon la Al Saad, formație care i-a prelungit contractul până în 2021.

Totodată, am văzut și informații conform cărora Maurizio Sarri ar fi un candidat pentru postul de antrenor al Barcelonei, dar ca o opinie personală, nu cred că va ajunge Sarri să îi antreneze pe catalani, mai ales după un sezon destul de slab la Juventus.

Alte trei variante vehiculate de spanioli sunt Massimiliano Allegri, fostul antrenor al lui Juventus, Maurizio Pochettino, fostul antrenor al lui Tottenham sau Patrick Kluivert.

Conform surselor El Mundo Deportivo, Pochettino este principalul favorit sa devină antrenorul catalanilor.

Ce a spus Bartomeu

Jose Bartomeu, președintele Barcelonei, a lăsat de înțeles că vor fi mai multe schimbări la echipă în următoarele zile: „Este o seară teribil de grea, o înfrângerea foarte greu de digerat. Nu am fost echipa pe care o știu, n-am reprezentat clubul așa cum ar fi trebuit. Ne pare foarte rău.

Este un rezultat incredibil pentru Bayern și îi felicit. Pique are dreptate. Trebuie luate unele decizii, iar pe unele le avem în minte. Este o zi asupra căreia trebuie să reflectăm.

Începând de săptămâna viitoare, vom lua decizii și le vom comunica. Ne cerem scuze tuturor fanilor, tuturor celor care sunt alături de noi”.

Îți recomand articolul despre idolul lui Robert Lewandowski.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: