La Liga Premier League

Echipa magică făcută de Koeman la Southampton

Ronald Koeman este noul antrenor al Barcelonei, iar fanii catalani se întreabă dacă el e potrivit pentru a prelua echipa.

Primul 11 vrea să vă sară în ajutor și să vă arate echipa pe care Koeman o construia la Southampton mai din nimic și care a ajutat clubul până în acest moment.

Ronald Koeman. Sursă foto: goal.com
Ronald Koeman. Sursă foto: goal.com

Echipa construită de Koeman la Southampton

Ronald Koeman a reușit să construiască o echipă de-a dreptul magică la Southampton, iar jucătorii din acea perioadă aveau să devină starurile de azi, cum ar fi Sadio Mane pentru care Koeman a inisistat să fie transferat de la Red Bull Salzburg.

În timp ce restul echipelor cheltuiau sume exorbitante pe 2-3 jucători, tehnicianul olandez a știut să aducă jucători ieftini și buni, care au performat la cel mai înalt nivel.

În doar două sezoane, Koeman a schimbat total fața lui Southampton făcând din echipa care se lupta să nu retrogradeze un adevărat pericol pentru granzi.

Graziano Pelle și Dusan Tadic. Sursă foto: goal.com
Graziano Pelle și Dusan Tadic. Sursă foto: goal.com

Unele transferuri nu i-au ieșit, cum s-a întâmplat în cazul lui Florin Gardoș de la FCSB, dar cele mai multe s-au dovedit a fi câștigătoare, iar „sfinții” au avut mult de câștigat de pe urma banilor obținuți din transferurile ulterioare.

Cum arăta Southampton în sezonul 2014-2015:

  • Fraser – Clyne, Yoshida, Fonte, Bertrand – Schneiderlin, Wanyama – Elia, Djuricic, Mane – Graziano Pelle. Rezerve: Alderweireld, Gardoș, Steven Davis, Dusan Tadic, Ward-Prowse, Shane Long

Următorul sezon: venirea lui Virgil Van Dijk

E bine să nu uităm că o parte imensă din meritele aducerii lui Virgil Van Dijk în Premier League o are Ronald Koeman. Olandezul a insistat atunci să-l aducă pe fundaș de la Celtic și nu a greșit deloc, făcând din Van Dijk unul dintre cei mai buni fundași din lume.

Ronald Koeman și Virgil van Dijk. Sursă foto: goal.com
Ronald Koeman și Virgil van Dijk. Sursă foto: goal.com

Cum arăta Southampton în sezonul 2015-2016 (ultimul al lui Koeman):

  • Fraser – Cedric Soares, Van Dijk, Fonte, Bertrand – Jordi Clasie, Wanyama – Tadic, Davis, Mane – Pelle. Rezerve: Stekelemburg, Martina, Yoshida, Oriol Romeu, Ward-Prowse, Juanmi, Shane Long

„Să o antrenez pe Southampton a fost dificil, dar rămân doi ani frumoși, în care am făcut o treabă bună atât eu cât și băieții”, spunea Koeman la plecare.

Sunt sigur că Ronald Koeman va face o treabă bună și la Barcelona, cuma făcut la Southampton și naționala Olandei, indiferent dacă Lionel Messi va rămâne sau nu pe „Camp Nou”.

  • 7 e locul pe care Southampton a terminat sezonul 2014-2015
  • 6 e locul pe care Southampton a terminat sezonul 2015-2016

Îți recomand articolul despre gesturile frumoase făcute de Dries Mertens pentru Mihăiță Neșu.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: