Special

El e cel mai bogat fotbalist din lume! Din iulie a rămas fără club

Faiq Bolkiah nu este un nume care să spună multe în fotbalul mondial, însă el chiar este cel mai bogat fotbalist din lume.

Nu este vorba despre salariul pe care l-a avut până nu demult la Leicester City, ci despre averea impresionantă a familiei sale.

Bine, mulți o să spuneți că nu sunt banii lui, dar având în vedere că el este singurul moștenitor al familiei, putem spune, fără mari constrângeri, că el este cel mai bogat fotbalist din lume. 😂

Faiq Bolkiah. Sursă foto: goal.com
Faiq Bolkiah. Sursă foto: goal.com

Cel mai bogat fotbalist din lume

Faiq Bolkiah este cu mult mai bogat decât Cristiano Ronaldo, Lionel Messi sau Neymar, trei dintre cei mai bine plătiți fotbaliști din lume, care au averi impresionante.

El este nepotul lui Hassanal Bolkiah, sultan al statului Brunei, care are o avere estimată la aproximativ 20 de miliarde de dolari. Potrivit presei internaționale, unchiul său cheltuiește 40.000.000 de euro pe lună pe ceasuri și automobile, iar la împinirea vârstei de 50 de ani, l-a adus pe Michael Jackson să-i cânte, în schimbul a 14.000.000 de dolari.

Unchiul lui Faiq Bolkiah, Sursă foto: successstory.com
Unchiul lui Faiq Bolkiah, Sursă foto: successstory.com

Tatăl său este Prințul Bruneiului, deci Faiq are niște responsabiltăți mari în viață, cel puțin să le calce pe urme tatălui și unchiului.

Bolkiah a fost până nu demult legitimat la Leicester City, însă nu a apucat să joace niciun meci pentru „vulpi”. Din luna iulie, Bolkiah a rămas fără club, iar acum e liber de contract, dar ceva îmi spune că nu va fi o problemă pentru el să-și găsească o echipă nouă. 😂

  • 22 de ani a împlinit Faiq Bolkiah pe 9 mai
Faiq Bolkiah. Sursă foto: goal.com
Faiq Bolkiah. Sursă foto: goal.com

A fost legitimat și la Chelsea

Tânărul fotbalist a jucat doar în ligile inferioare din Anglia, pentru Leicester U18 și U23, în rest, el a mai fost la echipele de tineret ale lui Southampton și Chelsea.

Dacă pentru Leicester nu are meciuri, Bolkiah are evoluții constante în naționala din Brunei, unde, evident, este și căpitan.

Faiq Bolkiah în naționala Bruneiului. Sursă foto: goal.com
Faiq Bolkiah în naționala Bruneiului. Sursă foto: goal.com

De altfel, Bolkiah are un gol înscris pentru naționala statului Brunei, e drept în cinci meciuri. Totodată, el mai are și o pasă de gol în UEFA Youth League, acolo unde a evoluat pentru Leicester în sezonul 2016-2017.

El are dublă cetățenie, fiind născut în Los Angeles, SUA.

Îți recomand articolul despre titularul pe care Pirlo l-a dat afară de la Juventus.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: