Special

Singurul portar din istorie care a înscris un hattrick. Video

Acum vreo 15-20 de ani fotbalul era puțin mai boem, mai romantic decât în zilele noastre, iar fotbaliști care apăreau și uimeau fanii din tribune erau ceva mai mulți decât acum.

Nu e vorba de faptul că erau staruri ale fotbalului, dar erau iubiți de fanii clubului la care jucau și făceau totul pentru ca publicul să se ridice în picioare.

O astfel de poveste a trăit-o și Jose Luis Chilavert, singurul portar din istorie care a înscris un hattrick.

Jose Luis Chilavert. Sursă foto: sportyou.es
Jose Luis Chilavert. Sursă foto: sportyou.es

Singurul portar din istorie care a înscris un hatrick într-un meci

Jose Luis Chilavert este singurul portar din istorie care a înscris un hattrick într-un meci și al doilea cel mai bun portar marcator după legendarul Rogerio Ceni.

Chilavert are un total de 62 de goluri marcate și mai deține încă un record, și anume cele mai multe goluri internaționale (9), pentru că și la naționala Paraguayului era lăsat să bată loviturile libere sau penalty-urile. Chiar el a înscris golul decisiv care i-a dus pe paraguayeni la Campionatul Mondial din 1998.

Pe 28 noiembrie 1999, „El Buldog” evolua în Argentina pentru Velez Sarsfield. Echipa sa avea să o întâlnească pe Ferro Carril Oeste.

În acea partidă, Velez a primit numai puțin de trei penalty-uri, toate fiind executate impecabil de Chilavert, care a intrat în istorie drept singurul portar care a reușit un hattrick.

În Europa, fanii erau îngroziți de el

De-a lungul carierei sale, Chilavert a trecut și prin Europa, fiind legitimat în Spania, la Real Valladolid și în Franța, la Strasborug.

Chilavert a povestit pentru site-ul UEFA că fanii lui Valladolid erau îngroziți când îl ieșit cu mult în afara careului, dar în trei sezoane petrecute în Aragonia, a reușit să le cucerească și lor inima: „La început erau îngroziți când mă vedeau ieșit în afara careului”.

S-a retras în 2004, dar într-un stil de mare clasă, marcând un ultim gol din penalty chiar în poarta nebunului Rene Higuita, celebrul portar columbian care antrena publicul prin parade spectaculoase, și care a înscris și el nu mai puțin de 41 de goluri în carieră.

Rene Higuita și Jose Chilavert. Sursă foto: ecos.la
Rene Higuita și Jose Chilavert. Sursă foto: ecos.la

Îți recomand articolul despre atacantul care a înscris 0 goluri în 24 de ani.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: