La Liga

Era candidată la retrogradare, acum este o forță în Spania! Povestea lui Getafe și a antrenorului care a avut curaj să fie diferit

Getafe s-a impus pe teren propriu cu 1-0 în fața Barcelonei și continuă să trăiască una dintre cele mai frumoase povești din fotbalul spaniol, o poveste cum nu s-a mai văzut de mulți ani.

Nu uităm că nu în urmă cu mulți ani, Getafe era candidată la retrogradare, iar acum e o formație respectată în Spania, care pune probleme mari granzilor din Spania, dar și din Europa.

Imagine din Getafe - Barcelon, 1-0. Sursă foto: goal.com
Imagine din Getafe – Barcelon, 1-0. Sursă foto: goal.com

Povestea lui Getafe și a antrenorului care a transformat echipa în totalitate

Getafe are una dintre cele mai frumoase povești din fotbal, iar fanii „albaștrilor” trăiesc clipe pe care nu credeau că le vor trăi vreodată alături de echipa favorită.

Jose „Pepe” Bordalas este numele pe buzele fanilor lui Getafe.

Tehnicianul a preluat echipa în 2016, chiar dacă nu el nu făcuse pregătirea de vară a lui Getafe. Acesta a reușit să promoveze în La Liga încă din primul an, iar în primul sezon din prima ligă spaniolă s-a salvat fără mari emoții de la retrogradare.

Bordalas a impus un sistem 4-4-2, la fel cum a făcut Diego Simeone la Atletico Madrid, iar tactica impusă de el pare să dea roade. În actualul sezon din La Liga, Getafe ocupă locul 2 în clasament, la egalitate  de puncte cu Real Madrid, Cadiz și Granada.

Imagine din Getafe - Barcelon, 1-0. Sursă foto: goal.com
Imagine din Getafe – Barcelon, 1-0. Sursă foto: goal.com

Jose Bordalas, poreclit „Baby Mou”

Jurnaliștii spanioli îl asociază pe Jose Bordalas cu Jose Mourinho și Diego Simeone, prin prisma felului în care își organizează echipa în teren, deși tehnicianul a mărturisit că se inspiră din filosofia lui Johan Cruyff.

Aceștia i-au găsit o poreclă amuzantă, și anume „Baby Mou”.

  • 56 de ani a împlinit Jose Bordalas pe 5 martie
Jose Pepe Bordalas. Sursă foto: goal.com
Jose Pepe Bordalas. Sursă foto: goal.com

Îți recomand articolul despre scăderea bruscă de formă a lui Ionuț Radu.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: