Special

Era o vreme… | Cum s-a schimbat fotbalul românesc

Mă uitam aseară la primul meci din Play-off dintre CFR Cluj și Poli Iași, un meci destul de banal în care două echipe mai mult defensive decât ofensive au reușit să ofere o partidă interesantă cu un final controversat.

Nu vreau să dezvolt mai mult discuția despre meciul dintre cele două, vreau să vorbesc despre momentul în care am închis televizorul. În acel moment, m-am gândit la cum era fotbalul românesc acum 10-15 ani. Mă gândeam la toate echipele de tradiție care au dispărut sau care au ajuns în ligile inferioare, echipe precum Poli Timișoara, Farul Constanța, FC Brașov, Rapid sau Sportul Studențesc, iar lista poate continua.

Îmi aminteam cum mă contram, în glumă, cu profesorul meu de matematică pe tema „Cine este mai bună Steaua sau Rapid?” 😀  sau cu colegii de clasă, noi fiind împărțiți în steliști, dinamoviști și rapidiști.

Derby-urile erau mult mai importante și mult mai incendiare atât în teren cât și în tribune.  Ca spectator pe stadion, simțeai energia și toată intensitatea partidei.

acs-poli (1)

 

Ca să nu mai spun că în acea perioadă nu se punea problema ca până și un meci mai neimportant spre exemplu dintre FCM Bacău și Ceahlăul Piatra-Neamț să nu strângă fani la stadion. În schimb anul acesta 2018 la meciul jucat la Ploiești dintre Juventus Colentina și CFR Cluj s-au vândut doar 2 bilete… Din păcate aici se ajunge când echipele de tradiție sunt retrogradate sau falimentate, iar în locul acestora apar echipe fondate după anul 2010 ca FC Voluntari sau Sepsi Sfântul Gheorghe.

ce-gluma-proasta-doar-2-bilete-vandute-la-meciul-lui-juventus-colentina-ploiesti-cu-liderul-cfr_1

Sincer, de multe ori îmi este dor de perioada aceea, de sezonul UEFANTASTIC cu Steaua și Rapid protagoniste principale și de bucuria sau tristețea unor derby-uri în adevăratul sens al cuvântului.

656967-rapid-steaua

 

În încheiere, ca să vă arăt cât de mult s-a schimbat fotbalul românesc vă las o poză cu clasamentul din anul 2006 și o poză cu clasamentul actual.

Această prezentare necesită JavaScript.

Nu uita să ne dai like pe Facebook !

3 comentarii

  1. Din păcate foarte multe echipe de tradiție au pierit pe glasul lor. Management prost, baze de antrenament ajunse în paragină și centre de copii și juniori desființate pe bandă rulantă. Fie că ne place sau nu, fotbalul din ziua de astăzi este un business în care tradiția și istoria nu țin de foame. Visez și eu la ziua în care UTA va reveni pe prima scenă, dar mai am de așteptat – cel puțin până în 2020.

    1. Intr-adevar totodata un management si un marketing bine facut ajuta business-ul si imbina traditia si istoria clubului. Cand am scris articolul m-am gandit si la UTA, mai ales ca acolo sunt tineri fotbalisti foarte buni care merita sa joace la un nivel mai inalt. Sper la fel de mult sa revina UTA in prima liga !

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: